Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava za djecu „Vesela jelka“

10428071_1724111871154543_4705738928128858850_n
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2015. u 06:54

Predstava za djecu „Vesela jelka“, produkcije „Trag“, biće izvedena danas u Nikšićkom pozorištu, u tri termina: u 10, 11 i 12 časova. 

Autorka ovog komada, koji prevazilazi dosad viđene klasične i više puta ponavljane novogodišnje pozorišne izraze, je Sanja Garić, profesorica sa cetinjskog Fakulteta dramskih umjetnosti. Ona je za svoje i stihove Gordane Marić, u ovom projektu radila muziku i koreografiju. Predstava je okupila ekipu profesionalnih glumaca: Branku Stanić, Maju Stojanović, Karmen Bardak, Filipa Đuretića i Slavka Kalezića. 
„Vesela jelka“ je spoj dramskog, muzičkog i plesnog pozorišta, a radnja se odvija uoči Nove godine i govori o ljubavi i prijateljstvu. Nikšićki mališani će imati priliku da osjete čar pozorišta, u pravom smislu te riječi, i da uživaju u prednovogodišnjem spektaklu i magiji izvrsne glumačke igre i teatarskog umijća. Ovaj pozorišni komad ne slavi samo Novu godinu, već i drugarstvo, pozorište i lijepe manire. Predstava je, prema najavi iz produkcije, puna iznenađenja i predivnih momenata, jer cijela ekipa okupljena u „Tragu“, želi djeci da skrene pažnju na važne životne vrijednosti. „Ističemo da se lijepim ponašanjem, brigom za drugog i velikim osmijehom sve pobjeđuje i sve je moguće ostvariti ako to, zaista, želimo. Ne postoji ništa što donosi veće zadovoljstvo od srećnog i nasmijanog djeteta“, poručuju pozorišni profesionalci „Traga“.
Projekat je inače, posvećen Gordani Marić, pjesnikinji i kompozitorki za djecu, koja je tri decenije svojim pedagoškim i umjetničkim radom edukovala i radovala djecu, prenoseći im ljubav, kreativnost i interesovanje za umjetnost.

Cijena ulaznice je 1,50 eura.

Predstava se realizuje u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, a organizator je Nikšićko pozorište.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.