Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: One man show “San o vječnosti” Slavka Kalezića

12399260_10208560710961402_961538902_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2015. u 07:15

Poznati crnogorski umjetnik, Slavko Kalezić, izvešće večeras autorski projekat one man show “San o vječnosti” u Nikšićkom pozorištu. 

 „San o vječnosti“ predstavlja rimejk hita „Ljuljaj me nježno“, Olivera Mandića.

Dobra produkcija, kostimi, video zapisi, gluma, pjevanje i ples su dio ovog „one man show“ stila, po kojem je Slavko Kalezić prepoznatljiv.

Nakon promocije, javnost, kritika i publika, ovaj projekat su vidjeli kao „prvijenac“ u Crnoj Gori i na Balkanu, a scenski izraz Kalezića, u formi performansa, postavili su u ravni naslova koji pariraju svjetskim produkcijama.

Kalezić, u ovom, novom performansu, publici daruje bogato iskustvo kroz audio – vizuelne efekte, koje do sada nije imala priliku da vidi od domaćih muzičara. Za razliku od istoimenog, prethodnog performansa, novi – stari naslov je složeniji i produkcija je skuplja. Sam autor ga najavljuje kao „spektakl biblijskih razmjera“, u kojem on pjeva moderne pop hitove, a sa svakom pjesmom mijenja autfite.

Kalezić u ovom programu ima kabare i plesne tačke, a publika je u prilici da vidi i kućne video snimke, kao i snimak njegovog izvođenja pjesme „Ljuljaj me nježno“, u emisiji „X Factor“. U programu, Kalezić predstavlja i englesku verziju novog singla, koja nosi naziv „Question“, zbog kojeg ga je kontaktirao Čarli Mejson, poznati američki tekstopisac.

Ideja za taj projekat nastala je iz Kalezićevog magistarskog rada „San o vječnosti“, koji je premijerno izveden u CNP-u, prije dvije godine za potrebe ispita, na temu „Pokret kao glumačko sredstvo u teatru XXI vijeka“.

Nakon toga uslijedila je promocija istoimenog albuma, a onda se iz toga stvorio One Man Shou – naziv koji govori sve. Taj žanr je polularan u Americi, a Kalezićev projekat se sastoji dva dijela, a oba imaju vise cjelina. Prvi dio je, kaže umjetnik, poučan i na neki način autobiografski i rađen je u saradnji sa Nikolom Vučkovićem, pijanistom. Kalezić je u ovom performansu sarađivao sa Ivanom Murišić i Mirom Perišić, tako da tokom trajanja programa, ima šest promjena kostima. Suština cijele priče je slanje poruke od životne vrijednosti: „Gledaj u svoju baštu, nemoj u tuđu“. Sam naziv projekta, govori dosta o samom glumcu, jer Kalezić, sebe vidi kao sanjara, a vječnost mu je, na neki način, dostizanje ideala.  U spoju te dvije riječi, autor želi samo da ljudima u pozorištu bude lijepo dok gledaju njegov šou, da zaborave na problem, lose međuljudske odnose, bolesti i da, makar na kratko, odu u svijet bajke, gdje će se nasmijati, zamisliti, zapitati i saosjećati sa umjetnikom.

Prodaja ulaznica od 10 do 20h na biletarnici Nikšićog pozorišta.
Cijena ulaznice je 3 eura. 
Informacije i rezervacije na telefone 040/213-566 i 068/241-701

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci