Nikšićanka Milica Ćuić sportsku karijeru i život gradi u Osnabriku

milica_cuic_-_photo_philip_dauwer
Deiter Reinhard

Košarkašica iz grada podno Trebjese Milica Ćuić (Milošev), prije nekoliko godina unazad je našla sigurnu sportsku luku u Njemačkoj. 

Duže od četiri godine brani boje njemačkog prvoligaškog kluba Osnabrik Pantersa, koji u samom finišu tekuće sezone bilježi odlične rezultate. Krilna igračica karijeru već duže od deset godina gradi van Nikšića, a upisala je i nastupe za nacionalni tim.

“Košarkom sam počela da se bavim sa 13 godina u KK Bonus iz Nikšića kod Mirka Baletića. Odmah, sljedeće sezone prešla sam u Budućnost u Podgoricu. Prije Njemačke igrala sam u českom prvoligašu Trutnovu. Igrala sam za sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore te sam bila sa seniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Pragu gdje je i bio moj zadnji nastup za reprezentaciju”, kaže Ćuićka za portal Onogošt.

U Osnabrik je došla kada je klub bio njemački drugoligaš u sezoni 2016/17. Boravak u Njemačkoj joj prija i na privatnom, a tamo je upoznala muža Sašu i dobila dijete.

„Došla sam u Osnabrik Panterse u sred sezone 2016/17. Klub je igrao drugu njemačku ligu sa ambicijama ulaska u prvu ligu. Saša se pridružio klubu kao savjetnik i pomoćni trener u sezoni 2018/19, i krajem te sezone postignuti su veliki uspjesi, plasman na Final four Kupa i priželjkivani ulazak u 1. Bundesligu. Nakon povrede i operacije ukrštenih ligamenata, te rođenja djeteta u aprilu 2020. vratila sam se na poziciju jedne od ključnh igračica Osnabrika, U međuvremenu, Saša je postao sportski direktor i glavni trener kluba“, nastavlja priču Milica.

Ćuićka kaže i da je zajedno sa susprugom klubu donijela određeni „naš stil“.

„U jednoj jako rijetkoj situaciji, oboje smo se, kao stranci, zadržali u Pantersima već pet godina i više se na smatramo strancima na „privremenom” radu. Donijeli smo način rada na koji smo navikli na našim prostorima, a to se vidi kroz napredak i rezultate zadnjih nekoliko sezona“, dodaje Milica.

Osnabrik je nastavio da niže uspjehe, u tekućoj sezoni Milica je sa ekipom stigla do finala Njemačkog prvenstva.

„Plasmani u plej-of i sportski uspjesi kulminirali su sa ovogodišnjim trećim mjestom u Njemačkom Kupu i plasmanom u finale Njemačkog prvenstva, što je ovaj klub zadnji put ostvario 1998. godine“, kaže za Milica Ćuić za naš portal.

Na kraju, Milica je izrazila nadu da će zajedno sa porodicom i ekipom nastaviti sa pozitivnim rezultatima kako na terenu, tako i u privatnom životu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Svi su ga nekada sreli, preko trga, pokraj crkve, pored parka…bilo da je padala kiša ili snijeg, duvali vjetrovi, sijalo sunce, on je išao svojim specifičnim hodom, gorostasnom visinom, bacajući energično ruke za koje je tvrdio da takođe služe za hodanje, a onda bi zastao kraj poznanika, započinjujući uvijek neobično ćakulanje, darivajući ih parčetom svoje vedrine. Miško Mijušković bio je ikona grada N. kojeg je mnogo volio, svaki njegov kutak, klupu, lipu... Bio je jedinstven po mnogo čemu jer je proživio 70 godina na način koji niko nikada nije.

Početnim slovom njenog imena piše se riječ kultura od koje je satkano čitavo njeno biće, pa je i sama postala prva asocijacija za nikšićku kulturnu priču. Možda ste je nekada vidjeli kako otvara izložbe, kao organizatora raznih događaja, kako pjeva u horu ili možda u publici na večerima poezije, predstavama, promocijama knjiga, ali ni jedan kulturni događaj se ne može zamisliti bez ljupke Kristine Radović. Ova divna dama, sanjivog pogleda je istoričarka umjetnosti, koja svojim radom i ljubavlju stvara istoriju kulture grada N.

Možda ste je nekada sreli na biciklu, na skijama, u planini, u pozorištu, kako sadi drveće u Trebjesi, kako šeta korzom, kako kupuje na pijaci, kako pliva Krupcem... Ne postoji mnogo žena kao što je ona, neustrašiva, jaka, puna vatre, urbana i divlja, čuvar doma, čuvar grada, tradicije i slavnog imena Petrovića. Prije 48 godina nastala je pod kamenim Bedemom, rasla i izrasla u ženu neizmjerne snage, čija strast gori jače od strahova. Njeno ime je Ana Petrović Njegoš.