Dedović: Raduje nas što većina građana prepoznaje benefite članstva u NATO

12212196_10206338032024670_1171613387_n
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2015. u 10:37

"Posebno nas raduje činjenica da je veliki broj građana zainteresovan da izađe na eventualni referendum kako bi odlučili o članstvu", kazao je izvršni direktor Alfa Centra, Aleksandar Dedović, komentarišući poslednje istraživanje agencije Ipsos. 

Istraživanje je pokazalo da bi na referendumu o učlanjenju Crne Gore u NATO, 56 odsto građana glasalo za, dok bi 44 odsto bilo protiv.

“Raduje nas što većina građana prepoznaje benefite članstva u NATO. Smatramo da su dešavanja na nedavnim protestima u Podgorici ipak uticala da kod velikog broja neopredijeljenih građana poraste podrška u uvjerenje da je članstvo u NATO za Crnu Goru jedini mogući način da se na duži rok obezbijedi mir i stabilnost”, kazao je Dedović u izjavi za Radio Antena M i dodao da je realno očekivati da će podrška rasti kako se bude bližio decembarski ministarski sastanak.

U odnosu na septembarsko istraživanje broj građana koji bi podržao učlanjenje Crne Gore u NATO porastao je četiri odsto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

DEMOS će podržati kandidata Pokreta "Evropa sad" Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, saopšteno je iz te partije.
Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nijesu ugrozili regularnost ukupnog izbornog procesa. Izbori su bili konkurentni sa sedam potvrđenih kandidatura za predsjednika Crna Gore, sprovedeni bez većih problema u organizaciji, dok su temeljna prava kandidata i birača, da slobodno predstave svoje programe, odnosno sprovedu svoje biračko pravo, u najvećem dijelu poštovana.
Glavni odbor Građanskog pokreta URA podržao je Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanim za 2. april i pozvao sve njihove i članove i simpatizere da glasaju za novog predsjednika Crne Gore.