Dedović: Raduje nas što većina građana prepoznaje benefite članstva u NATO

12212196_10206338032024670_1171613387_n
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2015. u 10:37

"Posebno nas raduje činjenica da je veliki broj građana zainteresovan da izađe na eventualni referendum kako bi odlučili o članstvu", kazao je izvršni direktor Alfa Centra, Aleksandar Dedović, komentarišući poslednje istraživanje agencije Ipsos. 

Istraživanje je pokazalo da bi na referendumu o učlanjenju Crne Gore u NATO, 56 odsto građana glasalo za, dok bi 44 odsto bilo protiv.

“Raduje nas što većina građana prepoznaje benefite članstva u NATO. Smatramo da su dešavanja na nedavnim protestima u Podgorici ipak uticala da kod velikog broja neopredijeljenih građana poraste podrška u uvjerenje da je članstvo u NATO za Crnu Goru jedini mogući način da se na duži rok obezbijedi mir i stabilnost”, kazao je Dedović u izjavi za Radio Antena M i dodao da je realno očekivati da će podrška rasti kako se bude bližio decembarski ministarski sastanak.

U odnosu na septembarsko istraživanje broj građana koji bi podržao učlanjenje Crne Gore u NATO porastao je četiri odsto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Većina poslanika odbila je zahtjev da Danijela Đurović bude smijenjena sa mjesta predsjednice parlamenta. Protiv smjene Đurović glasalo je 45 poslanika, a za 32. Glasalo je 78 poslanika, ali je bilo 77 važećih listića. Glasanje o razrješenju Đurović je bilo tajno.