Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opštinska vlast na udaru kritika lokalnog DF-a

DF
  • Autor onogost.me
  • 31.08.2015. u 13:27

U lokalnim odborima Demokratskog fronta i Pokreta za promjene obrušili su se na čelnike opštine zbog nedavnih izjava da su, između ostalog, i stabilizovali finansijsku sitauciju. 

Odbornik DF-a, Vladan Raičević, smatra da se aktuelni režim, zapravo, kiti tuđim perjem i preuveličava učinak u tekućoj godini. Osim novih zaduživanja on, kako ističe, ne vidi da je lokalna uprava bilo šta uradila na smanjivanju duga od oko 39 miliona eura.

 „Opština je za prethodne tri godine proizvela oko pet miliona eura štete, kao i dodatni milion koji se zadužuje za otpuštanje onih koji su nepodobni, kao i onih koji su zalutali po partijskoj liniji“ navodi Raičević u saopštenju.

On je pozvao i lokalnu vlast da se konačno odredi ko je s kim u koaliciji. Pita se da li je koalicija sa SDP-om, ili sa odbjeglim dijelom SDP-a, ili i sa jednima i drugima, ili, kako navodi u saopštenju, nešto gore od oboje, s onim trećim koji su ih i doveli, prodajući mjesto odbornika.

„Nikšiću i Nikšićanima najbolji poklon gospodo iz „svinger“ koalicije bile bi vaše ostavke, umjesto bućkuriša  i poluistina koje im plasirate. Međutim, obzirom da ste nezakonito i nelegitimno došli na vlast, kao i da ne znate šta je sramota, vjerujemo da će brzo doći vrijeme da odgovarate za sva učinjena nepočinstva prema građanima“, poručio je Raičević. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.