Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perović: Građani Nikšića pokazali da žele nova lica i nove opcije na političkoj sceni

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2023. u 08:25
Građani Nikšića su pokazali da žele nova lica i nove opcije na našoj političkoj sceni i da su umorni od starih opcija, ocijenio je politikolog Miloš Perović za naš portal.

On je, komentarišući rezultate predsjedničkih izbora, kazao da je konstantan pad podrške svim partijama koje su djelovale desno i promovisale politike podjela trend koji se nastavio i na ovim predsjedničkim izborima.

Upoređujući sa lokalnim izborima iz 2021. godine, tri najjače partije DPS, ZBCG i Demokrate, izgubile su na predsjedničkim izborima preko 20.000 glasova, od čega se dio očigledno prelilo Pokretu Evropa sad. Njihov kandidat Jakov Milatović, prema rezultatima Opštinske izborne komisije, osvojio je u Nikšiću 12.103 glasa.

“Jasno je da će blok koji je “centar lijevo” biti u budućnosti najozbiljnija politička opcija. Očigledno je da su građani Nikšića umorni od podjela koje smo imali dosad i da su socio-ekonomske teme za građane najbitnije i tu pokret Evropa sad dobija svoj integritet. Jednostavno, rješavanje socio-ekonomskih pitanja su nagradili na ovim izborima”, kazao je Perović.

Konačan odgovor na pitanje ko će biti predsednik države stići će 2. aprila, kada će se održati drugi krug izbora.

Građani će birati između kandidata DPS-a Mila Đukanovića i kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, koji je u trku ušao kao kandidat partije koja još uvijek nije parlamentarna.

Prema zvaničnim podacima Opštinske izborne komisije, u našem gradu je za predsjedničkog kandidata DPS Mila Đukanovića glasalo 13.740 birača. Za kandidata Demokratskog fronta Andriju Mandića glasalo je 8.166 birača. Za kandidatu Aleksu Bečića glasalo je 4.781 birača, kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković dobila je 857 glasova, kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović 499, a influenser Jovan Radulović dobio je 231 glasova.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.
    Vlada Crne Gore je na 26. sjednici, održanoj 18. aprila 2024. godine, usvojila Program gazdovanja šumama za 2024. godinu, koji su izradile stručne službe i odsjeci Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u skladu sa članom 81 Zakona o šumama („Službeni list Crne Gore“ broj 74/10,47/15), saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.
    Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) ''Perućica'' (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.