Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Grčka pod pritiskom, Crna Gora nema što da izgubi

kosarkasi-1000x555_1
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 31.08.2019. u 10:16

Grčku trese prava košarkaška groznica pred Svjetsko prvenstvo. Ili bolje reći “Janis manija”. Nakon dugo godina “heleni” imaju ekipu sa kojom mogu napasti medalju, a predvodi je naravno Janis Adetokumbo koji je prva zvijezda šampionata. Prvi rival na putu do odličja im je Crna Gora.

“Nevjerovatna euforija vlada oko ovog sastava Grčke, uglavnom zbog Janisa. Ne mogu da se sjetim kada je dvorana bila rasprodata tokom Akropolis kupa kao ovog ljeta oAkA (tradicionalni turnir pred velika takmičenja). Znamo da MVP NBA lige neće igrati svako ljeto za Grčku zbog obaveza u klubu. Svi misle da njegovo prisustvo može da nas odvede daleko na Mundobasketu. Cilj tima je medalja ili karta za naredne Olimpijske igre”, rekao je u razgovoru za Dnevne novine novinar grčke Gazete kojem je specijalnost košarka Konstantinos Melajes.

Iako je favorit, Grčka respektuje Crnu Goru.

“Naši igrači respektuju vaše i ne osjećaju da će imati lak posao. Kvalitet Vučević i Dubljević se mora iskontrolisati da bi se pobijedilo. Imamo pritisak jer smo favoriti u ovom meču. Sa druge strane Crna Gora nema šta da izgubi i igraće sa manje pritiska. Ako počnete da pogađate za tri poena imate šanse za pobjedu”

Naš sagovornik je nakon toga analizirao igru selekciju koju vodi Tanasis Skurtopulos.

“Grčka ima prednost u otvorenom terenu i zbog toga igraju mnogo u tranziciji. Pokušavaju da napadnu koš prije nego se svih pet igrača vrati u odbranu. Janis ima dozvolu da radi šta hoće. Može da trči kontru nakon skoka, da kreira napad, da prekida napade, prodire ka reketu, spušta se na ‘lou post’ i može da šutira”, ističe Melajes i dodaje.

“Sa druge strane problem može biti postavljen napad. Ukoliko propuste priliku da poentiraju iz kontre biće problema”, dodao je on.

Izabranici Zvezdana Mitrovića će morati da udvajaju Janisa, zna to i Melajes.

“Moraće da ga brane sa dva igrača. Moraće da dodaje i biće mnogo otvorenih šuteva za tri poena”, kazao je Melajes.

Međutim…

“Problem je što Grčka nema mnogo dobrih šutera. Nemamo ‘ubicu’ van linije 6.75 metara”, dodao je on.

Melajes ističe da će Nik Kalates i Kostas Slukas mnogo vremena provesti zajedno na parketu.

A, sada odbrana.

“Grčka preuzima sve. Biće problema ako Crna Gora pik end rolom napadne Buruzisa jer kapiten ima slab rad nogu i neće moći da isprati. Zbog toga će selektor vjerovatno koristiti Janisa na četvorci i Jorgos Printezisa na petici”, zaključio je Konstantinos Melajes.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je sinoć u prvom meču plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige savladala Podgoricu rezultatom 85:81.