Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka mladost nova snaga FMP-a

zizic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 07:08

Dojučerašnji kapiten Sutjeske, dvadesetdvogodišnji Nikola Žižić, naredne tri godine igraće za beogradski FMP. 

Nikola će se tako pridružiti još jednom Nikšićaninu, četiri godine mlađem, Ivanu Ćoroviću, doskorašnjem kapitenu juniorskog tima Crvene Zvezde.

Nikšićka mladost nova je snaga FMP-a, kluba koji će ove sezone igrati ABA ligu, što je posebno važno za njihove dalje karijere. Za razliku od Ivana, koji će prvi put osjetiti atmosferu abaligaških parketa, Nikola ima godinu igranja u najjačem regionalnom košarkaškom takmičenju.

„Zadovoljan sam klubom, prije svega što igraju jako takmičenje kao što je ABA liga. Uslovi su dobri, atmosfera je odlična, imamo sve potrebno za dobar trening. Očekivanja još nijesmo postavili, ali ćemo se truditi da dobijemo svaki meč“, jasan je Žižić.

Iako jedan od najmlađih u klubu, Ivan, s druge strane, ima motiv više za dokazivanje.

„Veliki uspjeh za mene je što sam ostao u sistemu Zvezde. Veliko iskustvo, naravno, treba mnogo da se radi, ali spreman sam na to. Trenutno se borim za minute, jaka je konkurencija pošto se igra ABA liga. Očekujem da kroz dvije ili tri godine dođem do evroligaškog nivoa, naravno da neće biti lako, ali to mi je cilj i uradiću sve što mogu da ga ispunim. Sama ABA liga je za mene veliki izazov, a sigurno da će biti sjajno izaći, pred punim Pionirom, protiv Zvezde ili Partizana, ili igrati teška gostovanja u Zagrebu, Podgorici, Skoplju“, kaže ovaj osamnaestogodišnjak koji je nedavno bio najbolji igrač naše reprezentacije u finalu juniorskog prvenstva B divizije kada je osvojeno zlato.

Lijepa okolnost je da će upravo dva Nikšićanina sada na jednom mjestu dati punu podršku jedan drugom. Obojica su, priznaju, zadovoljna zbog toga.

„Mnogo mi znači da imam jednog zemljaka uz mene, Nikola je odličan momak“, kaže Ivan na kraju razgovora za portal Onogošt.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.