Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pavlićević: Utakmice ABA lige pomogle su mi da igrački napredujem

nikol_pavlicevic1
Starsport
  • Autor onogost.me
  • 15.06.2016. u 06:46

Burna sezona je iza Nikole Pvalićevića, Nikšićanina koji je sa Sutjeskom premijerno igrao u ABA ligi iz koje su na kraju ispali, ali igre ovog fantastičnog pleja primijetila ja slovenačka Olimpija, koja nije mnogo čekala da ga angažuje po okončanju regionalne košarkaše lige. 

U Ljubljani je Pavlićević odigrao 16 utakmica, ali je zbog povrede propustio play off u kojem je Olimpija ispala u polufinalu.

Ipak, naš sugrađanin se dokazao kvalitetnim igrama i u dresu Ljubljančana pa je, kako kaže za naš portal, uprava spremila novu ponudu za njega.

„Odlučili su da mi ponude ugovor za sljedeću sezonu. Ostaje samo da vidim da li ćemo moći da se dogovorimo oko uslova. U svakom slučaju, sad su mi prioritet pripreme sa reprezentacijom, jer sam pozvan na širi spisak“, kaže on.

Sezona u ABA ligi je bila za pamćenje, a njemu kao igraču, priznaje, mnogo je značila.

„Da smo izborili opstanak, sve to bi bilo mnogo veće za mene. U svakom slučaju ABA liga mi je omogućila da steknem iskustvo kroz veliki broj kvalitetnih mečeva koji su mi pomogli da napredujem“, objašnjava Pavlićević.

Na kraju ostaje žal zbog toga što se u Nikšiću naredne sezone neće igrati tako kvalitetno takmičenje koje je, na određeni način, oživjelo uspavani sportski duh. Vidjelo se to prije svega u utakmici sa Partizanom koji je deklasiran u Sportskom centru.

„Posebno bih, u cijeloj sezoni, izdvojio tu pobjedu, jer svi znamo koliko je Partizan veliki klub, a mi smo ih savladali uz izvanrednu igru svih igrača“, kaže na kraju razgovora Nikola. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras u prvom kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Jedinstvo u Bijelom Polju (81:68) i napravila lijepu uvertiru pred meč sa Bosnom u Sarajevu u 2. kolu NLB ABA2 lige koji se igra u srijedu od18 h.
Sjajna partija Sutjeske na otvaranju ABA 2 lige - Nikšićani su ubjedljivo slavili na gostovanju Rabotničkom 71:58.