Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pioniri KK Sutjeska: Budućnost nikšićke i crnogorske košarke

viber_slika
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2016. u 12:08

U KK Sutjeska ove sezone prinuđeni su da traže pojačanja kako bi se borili za opstanak u ABA ligi. Međutim, u budućnosti bi se moglo lako dogoditi da okosnicu prvog tima čine najvećim dijelom igrači iz njenog pogona, pa čak i ako se budu takmičili u najjačoj balkanskoj ligi. 

O neprikosnovenim kadetima već smo pisali, ali i njihovi mlađi drugovi, pionirska selekcija kluba koju vodi Boris Nikolić, zbog svojih rezultata zavrjeđuje jednaku pažnju. 

Pioniri KK Sutjeska su u prvom dijelu sezone ostvarili maksimalan učinak upisavši svih deset pobjeda iz isto toliko susreta. Svoju superiornost u odnosu na vršnjake iz drugih klubova pokazivali su u gotovo svakom meču, gdje su pobjeđivali sa deset i više koševa razlike. Sistem rada sa ovim momcima koji prave sjajne rezultate nije nikakva tajna i svodi se na davanje značaja tehnici uz rad i zalaganje.

“Moj sistem rada je poznat odavno. Trenerskim poslom se bavim 17 godina i uvijek sam u prvi plan stavljao tehniku, uz dobro pripremljen taktički dio. Naravno da sve to mora biti ispraćeno velikim radom, zalaganjem i disciplinom“, navodi Nikolić.

Momci koji su rođeni 2002. i 2003. godine, kada je njihova tadašnja država bila prvak svijeta u košarci, svakodnevno vrijedno treniraju i sanjaju da pored dresa Sutjeske ili nekog evropskog kluba obuku i dres reprezentacije.

“Ovi momci su izvanredni, posjeduju talenat i svakako da ih dobar rad može dovesti daleko. Među njima bih istakao i kandidate za pionirsku reprezentaciju među kojima su Radoš Vuković, Ilija Varajić i Petar Pavlović koji je već bio na širem spisku selektora“, ističe Nikolić.

Da bi se postizali dobri rezultati i da bi se radilo kvalitetno neophodni su dobri uslovi, sa kojima su zadovoljni u klubu.

“Imamo na raspolaganju salu Ekonomske škole u kojoj svakodnevno obavljamo treninge i u kojoj igramo utakmice kada smo domaćini. U susret nam je izašla i uprava Sportskog centra gdje tri do četiri puta nedeljno obavljamo individualne treninge. Sve u svemu zadovoljni smo uslovima koji nam omogućavaju nesmetan rad bez čega ne bi mogli da radimo kvalitetno“, navodi Nikolić.

Ekipa trenera Borisa Nikolića je trenutno na zasluženom odmoru i polako se priprema za početak drugog dijela sezone gdje ih očekuju novi okršaji sa vršnjacima. U međuvremenu redovno prate svoj klub u ABA ligi i redovno su uz svoje ljubimce na tribinama Sportskog centra kada KK Sutjeska igra mečeve na svom terenu, i sanjaju da i oni zaigraju jednog dana u istom takmičenju, a taj san nije daleko. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.