Sigurna ruka Milice Milošev: Svaka njena lopta nađe put kroz obruč

c9a5b6ca0a41848ac28c0c9511926096
Instagram (screenshoot)
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2016. u 06:00

Lake ruke, u stilu svojih kolega iz NBA lige, i sa nevjerovatnom lakoćom pogađa naša sugrađanka iza linije 6,75, a nerijetko zna da napravi seriju pogodaka i sa veće udaljenosti, na šta bi joj pozavidjeli mnogi vanserijski šuteri. 

Da se ne radi o slučajnosti, već o daru koji je nadograđivan upornim vježbanjem potvrđuju i snimci koje je napravila junakinja naše priče na treninzima.

Milica Milošev, 23-godišnja Nikšićanka, pored talenta za dalekometne šuteve, posjeduje i igračke kvalitete, pa je našla i svoje mjesto u najboljoj selekciji Crne Gore, a prošle sezone je uspješno branila boje češkog Kara Trutnoya sa kojim je u domaćem prvenstvu uzela bronzanu medalju.

 

 

Početak košarkaškog puta vezan je za rodni Nikšić, koji je dalje išao preko Podgorice, Vršca i Banja Luke a najveću zaslugu što se Milica našla pod obručima ima njen brat Stevan uz kojeg je i zavoljela ovaj sport.

“Kao mala nisam bila zainteresovana ni za jedan sport, ali je moj brat Stevan počeo da trenira košarku pa sam uz njega i ja počela. Svoje prve košarkaške korake sam naučila u Nikšiću, tačnije u KK Bonusu, posle nekog vremena sam otišla u Podgoričku Budućnost gdje sam se zadržala najduze. Posle Budućnosti sam promjenila par klubova (Vršac-Hemofarm i Mladi Krajišnik iz Banja Luke) dok sam prošlu sezonu igrala u češkom klubu Kara Trutnov sa kojim sam osvojila bronzanu medalju prve česke lige. Što se tiče uspjeha dosadašnjeg ne bi mogla da izdvojim ni jedan kao najveći, nadam se da oni tek dolaze u predstojećem periodu“, kaže Milica za portal Onogošt.

Pored klupskih boja branila je i boje reprezentacije Crne Gore u svim mlađim kategorijama, a od ove sezone  je i u društvu Jelene Dubljević, Nataše Popović i ostalih najboljih košarkašica koje ima naša država. Mladoj nadi naše košarke ne fali ambicija, ali čvrsto stoji nogama na zemlji, svjesna da se mora ići korak po korak.

“Nastupala sam za sve mlađe selekcije u reprezentaciji a tek ove godine sam dobila šansu u seniorskom timu. Moje želje su velike a planovi dugoročni, naravno nastojaću da iz sezone u sezonu sve bolje i bolje igram pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti. U sportu se ne može baš sve planirati, mnogi faktori utiču na razvoj dalje karijere”, priča Milica svjesna izazova.

Košarkaškog uzora nema, iako dosta igrača poštuje i voli, a sigurna je da su i NIKšić i Crna Gora puni talentovane djece kojima treba posvetiti mnogo više pažnje i da je neophodno uložiti sredstva u razvoj jednog od najpopularnijih sportova na ovim prostorima.

 “Mislim da se u Crnoj Gori ne ulaze dovoljno u žensku košarku. Imamo Budućnost koja je najbolja u regionu i to je sve što imamo kvalitetno u Crnoj Gori. Niko ne ulaže i sve manje se radi sa mlađim selekcijama, što se tiče Niksića po mom mišljenju bilo bi mnogo talentovane djece sa kojima bi trebalo da se radi ali opet kažem ,sve manje i manje je dobrih uslova,djeca gube volju i prelaze na druge sportive”, zaključuje ona.

Šarmantna i marljiva, naša sugrađanka nastavlja da uporno trenira, jer je praktično na početku svog košarkaškog puta, a mi smo sigurni da će njeni šutevi u budućnosti sa zvukom sirene donositi trijumfe i reprezentaciji i klubovima za koje bude igrala. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sutjeska je danas u posljednjem meču u „balonu“ NLB ABA2 lige u Banjaluci savladala Sparse 92:70.