Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Upoznajte supertalentovanog košarkaša Nikolu Tončića

nikola_unutra
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2016. u 20:07

U crnogorskoj kadetskoj ligi prosjek mu je dvadesetak poena. Na nedavno završenom turniru u Beogradu proglašen je za najkorisnijeg igrača uz nevjerovatan učinak od 30 i više poena po meču. Petnaestogodišnji Nikola Tončić veliki je košarkaški talenat. 

Nikšić je  uvijek bio rasadnik sportskih talenata. Tokom decenija iznjedrio je mnogo dobrih, čak i vrhunskih sportista. U mlađim selekcijama danas trenira puno talentovane djece, a među njima je i svakako Nikola. 

Visok je 187 santimetara i igra na poziciji pleja, baš kao njegov miljenik, Miloš Teodosić. Ima ubitačan šut i sjajan prodor.

Osjetile su to protivničke ekipe na nedavno završenom turniru u Beogradu gdje je na tri utakmice postizao po 30 poena u prosjeku i tako zaradio titulu MVP-a. 

„Veoma sam zadovoljan tom nagradom i nadam se da će mi značiti tokom karijere. Dobio sam poziv za kadetsku reprezentaciju sa kojom 20. januara odlazim u Tivat na pripreme za turnir koji će se održati u Turskoj početkom februara“, kaže Nikola za portal Onogošt. 

Trenira već 5 godina i sa svojom ekipom MNE–team igra u kadetskoj ligi. Uzoran đak i sjajan sportista uspijeva da uskladi, ne baš lagane, sve dnevne obaveze. 

„Svakog dana imam po dva treninga. Jedan večernji sa klubom, a drugi je individulani sa trenerom Dejom Jašovićem. Znači, škola, trening, domaći zadatak, pa opet trening“, kaže Nikola za kraj našeg razgovora. 

Mladom Nikoli smiješi se lijepa košarkaška budućnost, jer je već talentom i svojom posvećenošću ovom sportu, pokazao da je na dobrom putu da postane još jedan sjajan igrač kojeg je iznjedrio ovaj grad. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.