Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U nedjelju veliki turnir u bilijaru

dsc_0029
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2015. u 09:15

Dosta je vremena prošlo od kada se u Nikšiću organizovao neki značajniji turnir u bilijaru. Ovog vikenda, u bilijar klubu Bojanić u Sportskom centru igraće se popularna devetka, a učešće su najavili trenutno najbolji igrači u Crnoj Gori.

Menadžer bilijar kluba Bojanić i direktor turnira, Mijo Milović, rekao je za CdM da se turnirom u nedjelju kreće u jednu znatno ozbiljniju priču po pitanju bilijara u Crnoj Gori.

„Konačno, poslije duže vremena, imamo jedan ozbiljan turnir. Mogu reći da nas očekuje nezvanično prvenstvo Crne Gore u bilijaru. Igraće se devetka, dolaze najbolji igrači iz Podgorice, Bijelog Polja, Bara, Herceg Novog, Nikšića… Očekujem da će se igrati šema 32 sa punim repesažom“ kazao je Milović.

Predsjednik bilijar kluba Bojanić, Miljko Bojanić, istakao je da je učešće na turniru 20 eura te da se svi zainteresovani mogu prijaviti do početka turnira, do 10 sati u nedjelju 15. novembra.

„Zahvaljujući načim članovima i prijateljima klub je odlučio da organizuje jedan ovako veliki turnir. Do sada smo organizovali više lokalnih turnira, ali stvorili su se uslovi za ozbiljniju priču. Imamo pet profesionalnih stolova, očekujem da već sljedeće godine možemo razmišljati i o nekom regionalnom turniru „ naveo je Bojanić.

Mnogi se vjerovatno sjećaju kultnog filma „Boja novca“, Martina Skorsezea i neponovljivih Pola Njumena i Toma Kruza koji su u filmu igrali „devetku“.

Skorseze počinje film vlastitim opisom tzv. devetke preko scene dima cigarete i krede za štap.

“Devetka je rotacijski bilijar, kugle se ubacuju po broju. Jedina kugla koja išta vrijedi, koja pobjeđuje, je 9. Igrač može pogoditi osam kugli za redom i izgubiti. S druge strane, igrač može ubaciti devetku u jednom pokušaju, ako se ostale kugle rasprše kako treba, i pobijediti. Znači, u devetki je važan moment sreće. Ali za neke igrače, sreća je sama po sebi umjetnost.”

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.