Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz “crvenih” od Gruzije za drugo mjesto u grupi F

14328875_10207156047635199_890383735_n
kscg.me
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2016. u 20:57

Najbolji crnogorski košarkaši  pretrpjeli su večeras poraz od reprezentacije Gruzije rezultatom 84:90 (18:26, 23:19, 21:19, 22:26).

I pored večerašnjeg poraza “crveni“ će se naći na Eurobasketu, kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe, što će biti ukupno treće učešće na Evropskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti

Gostujuća selekcija je ozbiljnije ušla u večerašnji meč iskoristivši dekoncentrisanost naše ekipe u napadu, pa je poslije prvih deset minuta igre na semaforu pisalo 18:26 u korist gostujuće selekcije.

Međutim, početak naredne četvrtine pripada Dubljeviću i drugovima koji poslije četiri minuta igre poravnavaju rezultat, nakon što prave seriju 8:0. Do odlaska na odmor se igralo koš za koš pa je na kraju drugog dijela igre bilo četiri poena razlike u korist Gruzije.

U trećoj dionici  viđena je veoma borbena i izjednačena igra gdje je bivši igrač Sutjeske, Pavlićević poenima u zadnjim sekundama  uspio da smani razliku na dva poena i zadrži šansu da Crna Gora može do trijumfa, koji bi joj donio prvu poziciju na tabeli.

Izabranici Bogdana Tanjevića su i u poslednjoj četvrtini nastavili žestoku borbu sa raspoloženim Gruzijcima, koji su se bolje snašli u finišu i upisali trijumf koji im je donio prvu poziciju u grupi.

Najefikasniji igrač u našoj selekciji je bio Vučević sa 18 poena, dok je u protivničkoj selekciji  sa postignutim 31 poenom najbolji bio Dikson.

U drugoj utakmici grupe F Albanija je, u utakmici bez rezultatskog značaja, na svom parketui savladala selekciju Slovačke rezultatom 72:65.

Evropsko prvenstvo za košarkaše, na kojem će se Crna Gora naći u društvu najboljih selekcija Starog kontinenta, biće održano naredne godine od 31. avgusta do 17. septembra u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji . 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.