Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sokoli kompletni za meč sa Lihtenštajnom

reprezentacija_kurir
kurir.rs
  • Autor onogost.me
  • 02.09.2015. u 13:43

Fudbalska reprezentacija Crne Gore uveliko se priprema za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Francuskoj. 

Na prvom treningu, koji je odrađen prije dva dana (31. avgust) na glavnom terenu Trening kampa FSCG, okupilo se ukupno 16 igrača. Ekipa je kompletirana dan kasnije, kada su se priključili i ostalih 7 igrača koje je odabrao selektor Brnović za mečeve sa Lihtenštajnom i Moldavijom.

Šanse hrabrih sokola da se plasira u završnicu Evropskog prvenstva su svedene na teoriju poslije poraza u prethodnoj kvalifikacijonoj utakmici od Švedske (3:1), odigranoj 14. juna.  Iz tabora reprezentacije najavljuju da će ići na pobjedu u oba predstojeća duela, i da se neće predavati dok postoji i minimalna šansa za prolaz. Novo ime na spisku reprezentacije je novljanin Staniša Mandić, koji je ljetos nastupao za omladinsku reprezentaciju Srbije i sa kojom je, na Novom Zelandu, osvojio Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Prvi poziv za seniorsku selekciju dobio je i golman Bokelja Milan Mijatović.  Prvi meč reprezentacija Crne Gore igra protiv Lihtenštajna 5. septembra od 20.45 h na stadionu  pod Goricom. Meč će se igrati bez prisustva publike, zbog kazne koju je naš savez zaradio zbog incidenta u meču sa Rusijom.  U meču sa Lihtenštajnom pravdu će dijeliti španski sudija Havijer Estrado Fernandez,  dok će mu pomoćnici biti Migel Martinez Munuera i Teodoro Sobrino Magan. Četvrti sudija biće Raul Gabanero Martinez.

Susret sa reprezentacijom Moldavije zakazan je za 8. septembar u 20.45h i biće odigran u Kišinjevu.Na spisku selektora Brnovića za ova dva meča nalaze se:

Gomani: Vukašin Poleksić (Sutjeska), Danijel Petković (Lovćen), Milan Mijatović (Bokelj),

Odbrana: Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Atletiko Madrid), Esteban Saveljić (Defensa e Hustisija), Žarko Tomašević (Kortrajk), Marko Simić (Kaiserispor), Saša Balić (Targu Mureš) i Vladimir Volkov (Mehelen).

Vezni red: Nikola Vukčević (Braga), Mladen Kašćelan (Arsenal Tula), Elsad Zverotić (Sion), Branislav Janković (Čukarički), Adam Marušić (Kortrajk), Vladimir Boljević (AEK Larnaka), Draško Božović (Rudar), Staniša Mandić (Čukarički).

Napad: Stevan Jovetić (Inter), Mirko Vučinić (Al Džazira), Dejan Damjanović (Peking), Fatos Bećiraj (Dinamo Minsk) i Stefan Mugoša (Minhen 1860).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.