Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ekskluzivno: Novak Đoković dobitnik Nagrade oslobođenja Nikšića

hdwalle.com
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2015. u 09:37

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, porijeklom iz Jasenovog Polja kod Nikšića, dobitnik je ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića 18. septembar, saznaje  portal onogost.me. 

Odlukom žirija koji je danas zasijedio, Đoković je dobio ovu nagradu koja se dodjeljuje  za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog  stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju opštine Nikšić.

Prijedlog za dodjelu najvećeg opštinskog priznanja podnio je Tenis klub Nikšić.

“Kao što je poznato Novak Đoković je jedan od najboljih tenisera svijeta koji vuče korijene sa ovih prostora. Još kao dječak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao je između ostalog i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje je devedesetih godina organizovao ovaj klub, i još tada se vidio njegov izuzetan talenat. Svojim marljivim radom i velikim talentom uspio je da ispiše nove stranice svjetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svjetskoj listi.“ stoji u obrazloženju koje potpisuje predsjendik Upravnog odbora kluba, Srđan Milunović, dodajući da je Novak, kao idol i uzor mladima širom svijeta, to zalužuio iz mnogo razloga.

„Poznat je i po svom humanitarnom radu, kao čovjek koji podstiče toleranciju, humanost i solidarnost. Osnovao je svoju fondaciju koja se bavi razvojem i unapređenjem života djece, posebno one najugroženije. Zbog značajnog angažovanja na tom polju, imenovan je i za svjetskog ambasadora UNICEF-a. Njegova fondacija postala je partner svjetske banke na polju promovisanja djece u ranom uzrastu. Pored ovih značajnih uspjeha, Novak ne zaboravlja svoje korijene. On uvijek sa posebnim zadovoljstvom, ponosom i poštovanjem ističe svoje porijeklo iz našeg grada. U prilog tome ide i činjenica da je učestvovao u obnovi crkve u Jasenovom polju odakle njegova porodica vuče korijene. Svoju privrženost Crnoj Gori pokazao je i time što je kao mjesto stupanja u brak sa svojom izabranicom odabrao baš našu državu čime je izvršio i svojevrsnu promociju naše države, učinivši je poznatom širom svijeta“, ističe se u prijedlogu.

U Tenis klubu Nikšić se nadaju da će Đoković lično doći u Nikšić i primiti nagradu. U svakom slučaju, kako ističu u klubu, zadovoljni su i ponosni što je žiri usvojio njihov prijedlog.

Dobitnik nagrade je i Radomir Kovačević, preduzetnik, kojem je nagrada dodijeljena za zasluge i iskazan društveno odgovoran odnos u podršci i realizaciji niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.