Simon Knežević u finalu Istanbula

simon
Privatna arhiva

Suština obično stane u jednoj riječi. Ipak, ne postoji ta metafora i taj epitet koji bi dostojno opisali ovogodišnji uspon mladog tenisera TK „Nikšić“ Simona Kneževića.

Simon je ovo jeseni osvojio već pet evropskih turnira, a na najjačem na kojima je ove sezone učestvovovao, u glavnom gradu Turske, stigao je do finala.

Na turniru u Istanbulu „Čekmekoj kup“, koji je u kalendaru Evropske teniske asoijacije, u polufinalu Simon je juče savladao ruskog tenisera Dimitrija Burtseva rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 7:6). Burstev je na listi Evropske teniske asocijacije na 17. mjestu u svojoj starosnoj grupi. Do polufinala Knežević je savladao dva domaća i tenisera iz Njemačke.

Na turniru u Istanbulu učestvovalo je oko 150 tenisera iz 12 država. Simon će sjutra u finalu odmjeriti snage sa Zoranom Ludoškim iz Srbije, koji je u polufinalu savladao Francuza Timofeja Derepaska.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Simon Knežević, teniser TK „Nikšić“ imao je zapažen nastup na turniru Svjetske ITF federacije za igrače do 18 godina u grčkoj Janjini.