Autor: onogost.me
Foto: Bedem fest
10:21
10.2.2020.

Iz Ljubljane krenula kampanja za ovogodišnji Bedem fest

Prethodnih dana dvočlani, organizacioni tim Bedem festa boravio je u Ljubljani na 6. izdanju Ment festivala i konferencije koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, dj-eve, medije, publiku svih generacijaPrethodnih dana dvočlani, organizacioni tim Bedem festa boravio je u Ljubljani na 6. izdanju Ment festivala i konferencije koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, dj-eve, medije, publiku svih generacija.


Boravak Bedem festa u Ljubljani označio je i zvaničan početak kampanje 11. Bedem festa koji će se ove godine, kada je riječ o samom muzičkom program, održati od 31. jula do 2. avgusta.

Kada je riječ o ovogodišnjem Ment festival, na više od 20 lokacija održano je preko 200 koncerata, preko 15 okruglih stilova i panel diskusija, prezentacija, potom mnogobrojni umjetnički performansi kao i još mnogo drugih sadržaja. Svojom raznovrsnošću žanrova i programskim konceptom Ment festival polako ali sigurno osvaja srca posjetilaca, publike i medija širom Evrope. Na Ment konferenciji bilo je akreditovano preko 200 predstavnika medija iz gotovo čitave Evrope.

Bedem fest je imao to zadovoljstvo da po prvi put i kao jedini brani boje Crne Gore na ovoj prestižnoj međunarodnoj muzičkoj manifestaciji koja ima za cilj uvezivanje i približavanje zemalja iz regiona i čitave Evrope na polju festivalske, muzičko-scenske i kreativne industrije.

“Bila je to sjajna prilika za sretanje i upoznavanje sa mnogo novih ljudi iz preko 25 zemalja iz čitave Evrope, kao i za predstavljanje svog dosadašnjeg rada, ali i za neke dalje konekcije i potencijalne saradnje u narednom periodu. Po riječima samog organizatora Ment festivala, razlog za poziv Bedem festa kao jedinog predstavnika Crne Gore je jako uspješna i autentična priča koja ga prati od samog početka, ali i glas o festivalu koji njeguje pozitivne vrijednosti i energiju koja povezuje i nadahnjuje”, naveo je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Bedem fest je imao to zadovoljstvo ali i odgovornost da u polučasovnom panelu, u prisustvu preko 400 posjetilaca u sali čuvenog kulturnog centra “Kino Šiška” predstavi svoj jedanaestogodišnji rad i ostvarene rezultate. 

“Bilo je veoma uzvišeno govoriti o saradnji sa svim našim partnerima. Nikšić i Crnu Goru smo predstavili što riječima, što u slikama i uvjeravam vas da smo postigli fantastične reakcije i aplauz koji je trajao preko 5 minuta, najviše od svih drugih učesnika. Brojni posjetioci konferencije i veoma reprezentativni predstavnici iz svijeta festivalske i muzičke industrije izrazili su svoje oduševljenje ali i odlučnost da u narednom periodu planiraju dolazak u Crnu Goru i naravno Bedem fest”, ističe Šundić.

Gradska tvrđava po kojoj Bedem fest i dobio ime bila je, dodaje on, u centru pažnje u smislu njene dalje valorizacije, promocije ali i na polju njene digitalizacije. 

“U tom kontekstu nastale su i razmijenjene veoma interesantne ideje koje ćemo dalje i na partnerskoj osnovi razrađivati. Nikšić i Stari Grad Bedem u ovoj godini biće po prvi put domaćin jednog veoma prestižnog međunarodnog samita iz svijeta festivala i muzike”, poručuje Šundić.

Sastavni dio konferencije bio je i, kako dodaje, jako zanimljiv koncept speed networking-a u okviru koga su u petominutnom obraćanju bendovi iz Evrope, agencije i buking menadžeri predstavljali svoj rad.

“Ovom prilikom bih želio da se zahvalim divnim domaćinima na pozivu kao i na gostoprimstvu. O Sloveniji nosim najbolje moguće utiske i puno je stvari koje bismo i mi sami morali i trebali usvajati od uspješnih zemalja, kako bismo što brže i mi sami bili mnogo više zadovoljniji”, zaključuje on.

Ostale vijesti iz kategorije