Vojinović: Zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca mogu da budu izolovana

Vlada
 • Autor onogost.me
 • 18.01.2023. u 09:52
Ministra prosvjete Miomir Vojinović i član Nacionalne komisije za imunizaciju, pozvao je roditelje koji do sada nisu, da vakcinišu djecu MMR vakcinom.

„Vakcinacija kao mjera prevencije je jedini izbor. Apelujem na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu, da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu, već čuvaju čitavu populaciju. Moramo biti svjesni upozorenja zdravstvenih poslenika da su djeca u ranom uzrastu najosjetljivija na zarazne bolesti, i ako obole, javlja se veliki broj komplikacija”, kazao je ministar.

Kako je naveo, zdravstvena struka kaže da je ideja vakcinacije da se ne dozvoli da se dijete razboli,” a ako se i razboli da se izbjegnu najteži oblici bolesti”.

“Zato moramo učiniti sve kako bi naša djeca rasla zdrava i živjela u zdravom okruženju. Posebno bih istakao činjenicu da možemo doći u situaciju da zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca sjutra budu izolovana kako bismo spriječili širenje epidemije morbila koja nam svakodnevno prijeti. Iz tih razloga, još jednom pozivam roditelje da vakcinišu svoju djecu”, zaključio je Vojinović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.
  U posljednja 24 sata registrovano je 26 novih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ. Preminulih od posljedica kovida u tom periodu nije bilo.