Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikčević: Pričom o protestima opozicija nastavlja tumaranje

lala_opet1
DPS
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2017. u 10:21

Radivoje Nikčević, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a kazao je da opozicija ništa ne može postići protestima koje najavljuje u Nikšiću i da, tražeći ponavljanje lokalnih izbora, samo potvrđuje da i dalje tumara na političkoj sceni Crne Gore.

On je u razgovoru za Pobjedu rekao i da zahtjevi opozicije za ponavljanjem izbora u Nikšiću za DPS ne predstavljaju novost.

„Njihovi zahtjevi su još jedan dokaz da opozicija na čelu sa Demokratskim frontom i dalje luta na političkoj sceni. Kada su u pitanju izbori, oni imaju različite kriterijume – jedan za Nikšić, drugi za Budvu i Kotor, treći će vjerovatno imati za Herceg Novi. Ponavljali bi sve izbore koje su izgubili, sve do trenutka dok ih dobiju“, kaže Nikčević.

Prema njegovim riječima, rezultati izbora u Nikšiću „još jednom potvrđuju tvrdnju DPS-a da je opozicioni bojkot bio uzrokovan strahom da će i te izbore izgubiti“.

„Oni ne spore naš rezultat, koji je bolji od onoga sa lokalnih izbora od marta 2013. godine, a koji je ostvaren u koaliciji sa SDP-om. Nemaju argumente ni kada je u pitanju izlaznost, koja je na ovim izborima bila 67 odsto u odnosu na izlaznost na lokalnim izborima 2013. godine. Ako bismo je upoređivali sa izlaznošću na parlamentarnim izborima od oktobra prošle godine, kada je bila rekordna – 79,8 odsto, izlaznost je 56,2 odsto“, kazao je Nikčević.

On je iskazao žaljenje što je dio opozicije „pošao za DF-om“.

„Žao nam je što je dio građanske opozicije pošao za Demokratskim frontom u bojkot i tek sada uviđa suludost i pogubnost te odluke. U tome im DPS ne može pomoći“, dodao je Nikčević.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.