Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predizborne varnice u Nikšiću: DPS i Demokrate u klinču

14182130_10207064131377350_1582239890_n
  • Autor onogost.me
  • 29.08.2016. u 19:08

Tek što su se iz lokalnog DPS-a oglasili i poručili Demokratama da politika nije crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica i snimanje jeftinih spotova, od Demokrata je stigla reakcija, a zatim još jedna kontrareakcija. 

Demokrate poručuju svojim političkim neistomišljenicima da, za razliku od njih, oni neće mijenjati kravate iz političkih razloga zato što, kako navode, nikada neće krasti, pljačkati, prekopavati trgove pred izbore, i dijeliti besplatne udžbenike jedino u predizbornom periodu.

„Mi nosimo kravate oko vrata, a vi lisice na ruke. Crvene kravate nisu, niti će ikada biti spuška garderoba“, navode Demokrate.

U lokalnom DPS-u nastavljaju da karikiraju politički marketing Demokrata, poručujući da njihova kampanja „nijem, gluv i slijep za bilo šta dobro u Nikšiću“ pokazuje suštinu njihovog programa, nazivajući Demokarte neozbiljnom družinom bez kapaciteta da bilo šta značajnije postigne i u političkom i u društvenom životu Crne Gore i Nikšića.

„Gospodo Demokrate, vašu priču o navodnim predizbornim aktivnostima lokalne uprave Nikšića najbolje demantuje skoro stoprocentno realizovan program DPS-a predočen građanima pred posljednje lokalne izbore. Sigurni smo da šetajući sa crvenim kravatama gradom primjećujete da je već odavno završena Trebješka ulica, veći dio Bulevara 13. jul, obilaznica oko Nikšića, treća traka puta Nikšić – Vilusi, zgrada Pozorišta, brojni seoski vodovodi i putevi, Sistem za prečišćavanje otpadnih voda, piste, upravna zgrada i toranj na aerodromu Kapino Polje, brojni vrtići, dnevni centri za stare, zgrada za penzionere, zgrada za raseljena lica, plato kod Autobuske stanice, Tehnopolis, olimpijski bazen, crpna stanica Duklo itd. itd“, stoji u saopštenju lokalnog DPS-a.

Demokrate ponavljaju da je lokalna vlast svjesno izbjegla istovremeno održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora, pokazjući, kako navode, strah od izbornog poraza i neizmjerni politički kukavičluk, hvaleći se, zaključuju, u odsustvu rezultata i kompetentnog kadra, sa nekoliko zakrpljenih trotoara i terasom privatnog hotela.

Za lokalni odbor DPS-a, sve su to prizemne i šarlatanske prozivke, bez argumenata jer, kako ističu, nije moguće da su svi projekti urađeni u izbornoj godini i za potrebe predizborne kampanje.

„Možda Demokrate sve ovo ne vide, ali ima ko vidi – građani Nikšića. Lokalnu upravu vode ozbiljni ljudi, posvećeni svom poslu i svom gradu, koji sve ove četiri godine intenzivno rade na unaprjeđenju kvaliteta života naših sugrađana. Nijesmo mi krivi Demokrate, što nemate s čime pred građane osim skupocjeno štampanih panfleta i čokoladica, ali ne zaboravite, građani Nkšića, ne vjeruju u Deda Mraza, nego u odgovorne i radne ljude“ , zaključuje se u saopštenju OO DPS-a.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.