Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Protestnom šetnjom grupa građana podržala majke i zatražila ponavljanje lokalnih izbora

majke_naslovna
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2017. u 12:38

Grupa građana organizovala je danas protestnu šetnju ulicama grada i na pet minuta blokirala skver u znak podrške majkama koje 22. dan štrajkuju ispred Skupštine Crne Gore.

Oni su, takođe, izrazili nezadovoljstvo lokalnim izborima, koji su održani 12. marta, a na kojima su učestvovale liste Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata.

Danica Tomić, jedna od učesnica protestne šetnje kazala je da je broj okupljenih danas trebalo da bude veći, kao i da je došla sirotinja, gladni i oni koji nemaju posao.

“Dva sina i dvije snahe mi ne rade. Žive od naše penzije, mučimo se, ogorčena sam na ovaj narod jer kako da se skine ova vlast sa ovakvim narodom. Ili se ne smije ili neće, ali skinuti se nikad neće ovakvim načinom. Meni je žao mladih, jer mi imamo, moj muž je zaradio penziju i za mene i za njega… A šta će naša djeca? Gdje im je penzija? Gdje im je radni staž? Gdje su im stanovi? Kako da čekaju starost, od čega da školuju djecu“, pitala je ona i poručila da treba da se bore za svoju djecu, za njihov dječji dodatak.

Šetnju su podržali i predstavnici Demokratskog fronta, pa je tako Ana Burić, ispred tog političkog saveza kazala da su oni danas tu da podrže majke jer smatraju da je „katastrofa šta su uradili majkama i šta namjeravaju da urade“.

„Majke su samo početak, zakucaće na svačija vrata. Mislim da je za danas sasvim dovoljno ljudi izašlo jer 11 odsto nevažećih listića u Nikšiću vam govori koliko je narod prestrašen, tako da se ujedno zalažemo za ponavljanje lokalnih izbora“, istakla je Burić naglasivši da je ovo samo opomena i da ukoliko se ne krene sa realizacijom i rješavanjem problema sa majkama i naknadama može se desiti da bude blokirana cijela Crna Gora.

„Mislim da se narod budi, da je krenuo“, zaključila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.