Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jauković: Neće biti lako koga god da izvučemo

djina-jaukovic
Dejan Starčević / ŽRK Budućnost
  • Autor onogost.me
  • 17.04.2017. u 05:49

Budućnost je u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, koji je odigran u subotu, rukometno "okupirala" Larvik (35:30).

Iako rezultatski manje bitan – već nakon prvog meča u dvorani “Morača” i stečenog kapitala od 14 golova (31:17), crnogorski prvak je osigurao učešće na završnom turniru elitnog takmičenja – trijumf u Larviku je bio i te kako potreban izabranicama Dragana Adžića. U oba meča zapažena je bila Nikšićanka Đurđina Jauković, jedna od najboljih mladih igačica svijeta.

“Nismo se opustile niti smo razmišljale o tih 14 golova prednosti”, kaže lijevi bek Budućnosti Đurđina Jauković, koja je i revanš, baš kao i prvi duel, završila sa tri gola iza svog imena.

I njoj bode oči što su Podgoričanke u Larvik Areni primile 30 pogodaka, gotovo dvostruko više nego u “Morači”.

“Imale smo nekoliko loših vraćanja u fazu odbrane, što su Norvežanke znale da kazne, jer je tranzicija njihovo najjače oružje. Ipak, sada imamo dosta vremena da ispravimo sve greške i pripremimo se najbolje što možemo za F4”.

Tačno tri sedmice trajaće pripreme za završni turnir u Budimpešti. A tamo, “plave” čeka dobro znano društvo iz maja 2016 – branilac titule Bukurešt, vicešampion Đer, te Vardar, od koga su prošle godine u “Laslo Pap areni” poražene u susretu za treće mjesto, da bi se ovosezonski međusobni mečevi u glavnoj rundi završili u ogledalu preslikanim rezultatom (u Podgorici 31:28 za Makedonke, u Skoplju 31:28 za Budućnost).

“Nismo stigle da ispratimo preostale mečeve četvrtfinala. Vardar je, očekivano, pobijedio Mitjiland. Bukurešt je veoma dobrom igrom izbacio Ferencvaroš, što nije ni malo lako, jer su Mađarice ove godine dosta pokazale”.

Ipak, nakon Larvika i serije od pet pobjeda u elitnom takmičenju, djeluje da će upravo Budućnost da bude najnepoželjeniji rival za preostala tri učesnika polufinala…

“Nemam neku posebnu želju. Koga god da izvučemo, znam da nam neće biti lako”, očekuje Đina.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.