Čurović kaznio Milatovića

Čurović (Foto: onogost.me)/Milatović (Foto: “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić”)
 • Autor onogost.me
 • 12.09.2023. u 14:23
Komunalna policija napisala je kaznu Komunalnom preduzeću i direktoru Mileti Milatoviću u ukupnom iznosu od 2.000 eura.

Načelnik nikšićke Komunalne policije Veselin Čurović potvrdio je za portal Onogošt da je pravno lice, odnosno Komunalno preduzeće, kažnjeno sa 1.500 eura, dok je za odgovorno lice u pravnom licu, Mileti Milatoviću, napisana kazna od 500 eura.

Milatović nije želio da komentariše kaznu i postupak Komunalne policije.

Čurović je kazao da šalju poruku da prema svima jednako postupaju i da rade po zakonu.

Kazna je uslijedila nakon što je pokret Ecopatriotizam 6. septembra na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak tvrdeći da Komunalno preduzeće svakodnevno ilegalno odlaže biootpad na jednoj lokaciji.

Iz Komunalnog su reagovali navodeći da imaju saglasnot resornog sekretarijata da odlažu biorazgradivi otpad- lišće i granje u cilju sanacije tog terena.

„D.O.O. Komunalno Nikšić nema nikakvog razloga da odlaže bilo koju vrstu otpada na bilo kom terenu mimo postojeće deponije “Mislov do”. U konkretnom slučaju radi se o sanaciji terena na način što se isti prekriva tamponom pomiješanim sa zemljom sa novog groblja kao i lišćem i granjem. Sanacija se vrši iz razloga jer su se na tom području nalazile velike količine smeća koje smo prekrili sa ovom vrstom materijala i rezultat te sanacije je vidljiv golim okom i to se radi godinama unazad“, saopštili su tad iz Komunalnog.

Aktivistkinja Ecopatriotizma Ivana Čogurić pozdravlja potez Komunalne policije, ali problematizuje što će kazna biti plaćena iz budžeta građana.

„Kažnjavanje Komunalnog preduzeća od strane Komunalne policije je obavljanje nadležnosti za koju su plaćeni od strane građana. Ništa drugo do čisto pridržavanje propisa i zakona. Jedan od problema, pored ilegalnog odlaganja otpada od strane JKP Nikšić, jeste taj kada ovo javno preduzeće iznosi neistinite činjenice konstatujući da je za ilegalno odlaganje biootpada dobilo saglasnost od resornog sekretarijata. Time se dovodi u pitanje povjerenje građana kao i nivo saradnje, komunikacije i kvaliteta odnosa između nadležnih organa. Najveći problem je taj što će izrečenu kaznu za pravno lice JKP Nikšić da plati iz budžeta građana. Dakle, počinjeni prekršaj nadležnog organa plaćaju građani“, navela je za Onogošt Čogurić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.