Fiskulturna sala OŠ “Luka Simonović“ u novom ruhu: Ulaganje u najvrijednije što imamo

unnamed_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.09.2018. u 11:00

Ulaganje u djecu je ulaganje u našu budućnost. To je ulaganje za koje nepogrješivo znamo da je  u potpunosti opravdano, kazao je Spasoje Gardašević, direktor OŠ „Luka Simonović“ prilikom otvaranja rekonstruisane fiskulturne sale u ovoj školi.

On je kazao i da su škola, nastavnici i učenici dobili gotovo novi objekat u kojem će imati sve neophodne uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

„Ulaganje u školsku-sportsku infrastrukturu, stvaranje optimalnih uslova za bavljenje sportom i svih vidova fizičke aktivnosti je najplemenitija moguća misija. Primarni cilj je animirati što više djece da se bave sportom, da vode zdrav život, jer je bavljenje sportom i upražnjavanje fizičke aktivnosti vrlo važan faktor psiho-fizičkog odrastanja i razvoja djece. Ovom prilikom želimo da pošaljemo poruku da će ova fiskulturna sala uvijek biti na raspolaganju za sve aktivnosti od javnog značaja a sve u interesu našeg najvećeg blaga, a to su naša djeca“, istakao je Gardašević.

On je istakao i da očekuje da će iz ove sale izašli neki novi šampioni poput Miodraga Skala Gvozdenovića, Mirka Vučinića, Jelene Dubljević, Alena Muratovića i drugih koje je ova škola iznjedrila.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo Ministarstvu sporta što su prihvatili naš projekat, odabrali našu školu i opredijelili iznos od 10.500 eura u okviru kojeg je predviđeno da se odrade molersko-farbarski radovi, zamijeni podloga u Sali i keramika u svlačionicama, kobluje i u tri sloja lakira parket, ukloni i zamijeni jedan dio lamperije, što je u potpunosti realizovano. Resorno ministarstvo je u prethodnom periodu uložilo značajna sredstva za poboljšanje uslova rada u školi, pa je tako opredijelilo 5.000 eura za sanaciju krova fiskulturne sale. Da ova naša lijepa priča bude potpuna i zaokružena pobrinula se lokalna uprava na čelu sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem, koja je obezbijedila i instalirala novu rasvjetu u vrijednosti od 2.500 eura. Radove na fiskulturnoj sali je kvalitetno i u predviđenom roku izvela firma „LD Gradnja“ iz Nikšića“, naveo je Gardašević.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović kazao je da je sve urađeno imalo jedan cilj, a to je da se unaprijede uslovi za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima.

„Mi danas pokazujemo da se zajedničkim djelovanjem škole, ministarstva i lokalne zajednice može mnogo postići. Ministarstvo sporta je za ovu namjenu izdvojilo 10.500 eura, Ministarstvo prosvjete 5.000, i lokalna uprava 2.500 eura, a kao rezultat imamo ovu lijepu i funkcionalnu salu u kojoj će nadam se stasavati neke nove uzdanice nikšićkog i crnogorskog sporta. Lokalna uprava vodi računa o ulaganju u sportsku infrastrukturu, pa smo u proteklim godinama u ovoj oblasti realizivali značajne projekte poput Olimpijskog bazena, različitih ulaganja u gradski stadion, postavljanje reflektora, rekonstrukciju svlačionica, a uskoro će biti započeta i izgradnja zapadne tribine na Gradskom stadionu“, istakao je Grbović.

Ministar sporta Nikola Janović istakao je da ovu salu ne koriste samo đaci iz škole koja je uvijek bila rasadnik vrhunskih sportista.

„Kao što znate od samog formiranja Ministarstvo sporta je u sportsku infrastrukturu uložilo blizu milion eura. Dakle, kontinuirano ulažemo i na taj način Vlada Crne Gore pokazuje jasno opredjeljenje da kroz rekonstrukciju već postojećih objekata želi da unaprijedi vrhunski, rekreativni i škoski sport.  OŠ „Luka Simonović je prepoznata po rasadnicima sportskih talenata i sportista i neke od njih pomenuo je direktor. Zaista, volio bih da ovo novo ruho rekonstruisane sale motiviše vaše đake i usmjeri ih na putu sporta, a da kroz sport postanu još bolji đaci i ono što je najvažnije postanu dobri ljudi“, naveo je ministar janović, izrazivši nadu da ćemo se svi ponovo radovati novim uspjesima sportista koji stasavaju u ovoj školi.

OŠ “Luka Simonović” je ovom prilikom od Fudbalskog saveza na poklon dobila deset fudbalskih lopti, a od Ministarstva prosvjete pet fudbalskih i pet košarkaških lopti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.