Nikšićki vatrogasci traže pristojne uslove za rad

hvataj
Screenshot
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2018. u 09:45

Loše vremenske prilike aktivirale su stari problem u nikšićkoj Vatrogasnoj jedinici.

Nikšićki vatrogasci uputili su apel nadležnim organima da hitno reaguju i omoguće im, kako su kazali Televiziji Crne Gore, elementarne uslove za boravak i rad u službenim prostorijama.

Sinoć se, zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, u jednoj od prostorija obrušio dio plafona i dio fasade.

Vatrogasci se žale na nehigijenu i manjak kvalitetne opreme za rad. Oni već godinama bezuspješno ukazuju na pomenute probleme i poručuju da je njihovom strpljenju došao kraj.

“Najbitnije je da se urade osnovni uslovi, kao kod svakog čovjeka i u svojoj kući, higijena. Vatrogasci kad dođu sa požara da operu ruke, da imaju da odmore pasivno, da sjednu jer sada nemamo gdje, soba je pretrpana pacovima, miševima, bubama. Mi to kad ujutru odemo kući sve nosimo svojim porodicama, možemo da fasujemo bolest, žuticu kući. Nadležni se ne okreću na nas, kao da ne postojimo”, kazao je Dragan Nikolić, vatrogasac spasilac.

Gardašević: Znamo da uslovi nijesu idealni, za četiri godine u opremu uloženo oko 120 hiljada

Komandant Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević saglasan je sa vatrlogascima da uslovi nijesu baš najbolji, ali i naglašava da je za prethodne četiri godine urađeno mnogo.

„Za nekih četiri godine dosta stvari je odrađeno po pitanju nabavke lične opreme i sredstava i bilo čega.  Preko nekih projekata bukvalno sad imamo i nabavku TETRA sistema veze i nabavku čizama profesionalnih za vatrogasce, tako da je to neka vrijednost bila u proteklih četiri godine od 115 do 120.000 eura. Znači, išlo se na to da se srede i adaptiraju prostorije i ovaj objekat koji je star stotinu godina, jednostavno to je objekat koje ruina godinama, tako da smo napravili dogovor da se taj dio objekta sanira bez nekog posebnog ulaganja jer opština razmatra da u nekoj budućnost i napravi neki kvalitetniji dom za ovu službu“, navodi Gardašević apelujući vatrogascima za još malo strpljenja i spremnosti na dogovor sa njim i nadležnima kako bi se prostorije sanirale.

  onogost.me, rtcg

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.