Perović: Kovačević nas pozvao pa vratio sa vrata

onogost.me arhiva
 • Autor onogost.me
 • 29.04.2023. u 08:30
Predstavnici Mjesne zajednice Rastoci juče je trebalo da se sastanu sa predsjednikom opštine Nikšić, Markom Kovačevićem, zbog namjere da se promijene nazivi ulica Partizanski i Hercegovački put.

Međutim, kako nam je rekao predsjednik te MZ Dragomir Perović, Kovačević ih nije primio.

“Po dopisu, bilo je da nas primi 28. u 9h. Mi smo došli i najavili se kod sekretarice. Ona je rekla da nemamo zakazano nakon čega smo joj pokazali papir da imamo. Onda su rekli da je nesporazum. Pitali ko je u delegaciji, mi smo rekli da nas je trojica nakon čega su rekli da uđe jedan od nas radi prijateljskih odnosa koje ima sa gradonačelnikom. Pitali smo koji su razlozi zbog kojih nas ne može primiti. Rekli su da on nema ingerencije oko ulica, a tvrdi da neće se to mijenjati. Drugo, tvrdi da smo napravili protest protiv njega. Toliko je rekao tom jednom od nas”, priča Perović.

Kako je kazao, nijesu očekivali ovakav gest.

“Osjećamo se povrijeđeno, mi smo ljudi od 50, 60 godina, da nas neko zovne pa da vrati s vrata, mislimo da to nije ljudski. Valjda je gradonačelnik svih građana. Kao da smo građani drugog reda, da nas ne primi, a već nas pozvao”, ističe on.

Protest, naglašava Perović, nije bio protiv Kovačevića.

“Nego je to grupa građana, stanovnika, nije se gledalo ko koga glasa. Bio on vlast ili bilo koja druga vlast, nećemo dozvoliti da se mijenjaju nazivi ulica Partizanski put i Hercegovački put”, zaključuje on.

Podsjetimo, grupa građani Nikšića u utorak je blokirala kružni tok kod benzinske pumpe u Rastocima na sat vremena zbog namjere da se promijene nazivi ulica Partizanski i Hercegovački put.

Protest je organizovao savjet MZ Rastoci, jer je Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, na inicijativu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, donio niz odluka kojima se planira preimenovanje ulica u gradu pod Trebjesom, pa je, između ostalog, odlučeno da se  Partizanski put preimenuje u Ulicu Mehmeda Meše Selimovića, a Hercegovački put u Ulicu Iva Andrića.

Tog dana, ranije, predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković kazao je da ni jedan antifašistički simbol ili stalni naziv neće biti niti uklonjen niti zamijenjen, već naprotiv — biće poštovan i nepromjenljiv.

„Oni su dio naše kulture sjećanja na herojsku borbu naših predaka, znakovi prepoznavanja Nikšića kao jednog od simbola antifašizma. I, tako će i ostati“, kazao je Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.