Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pivara „Trebjesa“: Prijave na konkurs do 25. novembra

pivara
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2016. u 13:01

Pivara „Trebjesa“ pozvala je nevladine organizacije iz cijele Crne Gore koje se bave zaštitom životne sredine da se prijave na konkurs ove kompanije i obezbijede 10.000 eura za finansiranje svog projekta.

Rok za dostavljanje prijava je 25. novembar. Ovo je peti konkurs za NVO koji realizuje Pivara „Trebjesa“ i predstavlja model saradnje biznis i NVO sektora u rješavanju ekoloških izazova.

„Ekologija je jedna od oblasti kojom se naša kompanija u kontinuitetu bavi u sklopu društveno odgovorne politike. Realizovana četiri konkursa pokazala su da nevladin sektor poznaje probleme lokalnih zajednica i ima predloge za rješenje. Zbog toga želimo da ih podržimo kroz finansiranje najboljeg projekta i da zajedno na bolje mijenjamo ekološku sliku lokalnih zajednica“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija u Pivari „Trebjesa“.

Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) imala je priliku da učestvuje u Pivarinom konkursu i uz opredijeljeni novčani fond realizuje svoj projekat.  Predsjednik DMEN-a Miodrag Karadžić pozdravio je aktivnost kojom Pivara izdvaja sredstva za realizaciju projekata koji će unaprijediti životnu sredinu u Crnoj Gori.

„Naša NVO je učestvovala na konkursu i smatramo da smo uz dobar partnerski odnos sa Pivarom postigli pozitivne rezultate za  zajednicu i učinili stvari boljim u životnoj sredini. Stoga bih pozvao nevladine organizacije koje se bave ekologijom da se prijave na konkurs, jer se sa opredijeljenim novcem zaista može dosta uraditi na poboljšanju stanja životne sredine u Crnoj Gori“, poručio je Karadžić. On će, uz predstavnike kompanije, biti dio Komisije, pred kojom će biti prezentovani projekti koji uđu u uži izbor.

Prijavljeni projekat može biti realizovan u bilo kojoj crnogorskoj opštini, a treba da se bavi pitanjima kao što su upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa, aktivnosti na razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

Pivara “Trebjesa” pokrenula je 2011. godine konkurs za izbor najboljih ekoloških projekata NVO, od kada je ukupno 48 projekata tražilo svoju šansu za realizaciju u sklopu četiri NVO konkursa kompanije.

Realizovani su projekti „Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), „Za ljepši Nikšić“ (Društvo mladih ekologa), „Reciklaža nije blamaža“ (Alfa centar),  Eko park Blace – Čistije, ljepše, korisnije (Društvo mladih ekologa). 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.