Potencijale koje nam je priroda dala učiniti boljim i kvalitetnijim

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 22.03.2023. u 16:40
Nikšić ima dobre hidroenergetske resurse i u narednom periodu treba raditi na njihovom očuvanju.

To je saopšteno na konferenciji „Budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu“, koju je organizovao nikšićki Vodovod povodom Međunarodnog dana voda.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je novo lokalno rukovodstvo zateklo lošu situaciju u Vodovodu.

„Mislim da smo sada na putu oporavka te važne kompanije i da ćemo u narednom periodu stvoriti nove perspektive i za Vodovod i za naše sugrađane, upravo kroz pokretanje djelatnosti čija će bazična osnova biti proizvodnja pijaće vode. Nadam se da će Vodovod biti ponovo uspješna kompanija, a svakako su u pripremi brojni projekti – jedan od njih je i rekonstrukcija gradskog vodovoda, koji ćemo vjerovatno kandidovati naredne godine u državni budžet“, kazao je Kovačević, a navodi se u saopštenju Opštine.

Poručuje da potencijale koje nam je priroda dala moramo učiniti boljim i kvalitetnijim u narednom periodu.

Predsjednik SO, Nemanja Vuković, kako se navodi u saopštenju, čestitao je rukovodstvu DOO Vodovod i kanalizacija na ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu.

„Treba da čuvamo životnu sredinu jer, znate i sami, kad zagađujemo prirodu, zagađujemo i vodoizvorišta, i na taj način se smanjuje količina pijaće vode. Zato treba da čuvamo životnu sredinu, da čuvamo prirodu i da svi zajedno radimo na podizanju svijesti o očuvanju životne sredine, voda, kako bismo te resurse koje imamo ostavili onima koji dolaze poslije nas”, rekao je Vuković.

Početkom aprila nagradna igra “Redovan platiša, najbolji štediša”

Direktor DOO Vodovod i kanalizacija, Željko Cicmil, istakao je da su pripremili nagradnu igru za redovne platiše.

„Nagradna igra ’Redovan platiša, najbolji štediša’ trajaće od 3. aprila do 31. maja tekuće godine. Pravo učešća imaju fizička lica, tj. domaćinstva koja zaključno sa aprilskim računom imaju izmirena sva dugovanja prema ovom društvu, odnosno stanje na računu 0 eura. Time po automatizmu postaju potencijalni dobitnici neke od vrijednih nagrada koje smo pripremili, kao što su vaučeri u vrijednosti od 300 ili 100 eura za kupovinu bijele tehnike, vaučeri za kupovinu u prehrambenim objektima u vrijednosti od 50 i 100 eura, umanjenje računa za vodu za 25, 50 i 100 eura itd. Izvlačenje je predviđeno za 5. jun, a sama pravila nagradne igre sa preciznim propozicijama uskoro će biti objavljena u medijima i veb-sajtu društva, tako da će građani moći podrobno o svemu da se informišu“, istakao je Cicmil.

Na konferenciji su govorili i rukovodilac službe u ViK Darko Kovač, direktorica JU Dom zdravlja Nikšić Vera Bulatović i Miodrag Karadžić iz NVO Društvo mladih ekologa Nikšić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Zašto je voda duplo poskupila,je li to mi građani već počinjemo da otplaćujemo tu najavljenu rekonstrukciju mreže?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nezgodi dva automobila u Mokroj Njivi, u Nikšiću teže tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dok su tri lakše povrijeđene, saopšteno je iz nikšićke Opšte bolnice.
  Povodom najave Sindikata izabranih doktora Crne Gore da će protestovati zbog toga što su se Ministarstvo zdravlja i Vlada oglušili o njihove zahtjeve i nijesu se odazvali pozivu na sastanak, iz Ministarstva zdravlja su nam saopštili da pomenuti Sindikat nije reprezentativan, niti je od strane poslodavca kao takav predložen, te se nijesu stekli uslovi za održavanje sastanka.