Taksa na gorivo važi još samo nekoliko dana, Vlada nije obavezna da vrati novac

gorivo
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 04.11.2015. u 07:43

Iz Ustavnog suda juče su poslali Službenom listu odluku kojom se utvrđuje da je taksa od sedam centi po litru goriva za autoput i reprezentativni sport neustavna

To znači da će Odluka Ustavnog suda kojim je ukinuta biti objavljena u naredna dva do tri dana, a najkasnije do petka, pišu današnji štampani mediji.

Direktor Službenog lista Momčilo Vujošević potvrdio je da je odluka Ustavnog suda stigla i najavio da će je objaviti najkasnije u petak.

„Odluka će biti objavljena u broju 63. Juče je objavljen broj 62, a da bi objavili novi broj moramo sačekati da bude materijala. Odluka Ustavnog suda će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, a najkasnije će biti objavljena u petak, što znači da može biti objavljena i dan prije“, kazao je Danu i Vijestima Vujošević.

Taksa će prestati da važi od dana objavljivanja u Službenom listu.

Nova cijena supera 98 biće 1,12 eura, super 95 koštaće 1,08 eura, a eurodizel 99 centi.

Vlada je osporenu uredbu donijela na sjednici 16. aprila ne pozivajući se ni na jedan zakon, što je Ustavni sud ocijenio kao miješanje u nadležnost Skupštine.

Od početka primjene nezakonite uredbe 21. aprila do 19. oktobra Vlada je prema svojim podacima prihodovala 9,9 miliona eura.

Prema Zakonu o Ustavnom sudu njegove odluke ne važe retroaktivno, odnosno Vlada nije obavezna da vrati novac koji je prihodovala nezakonitom uredbom. 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).