Udruženje: Pregovori do 10. februara ili kampanja “Blokada transporta boksita sa kopa“

rudokop
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2017. u 10:55

Udruženje građana nadomak rudokopa Zagrad saopštilo je da će sprovesti organizovanu kampanju “Blokada transporta boksita sa kopa“ ukoliko se do 10. februara ne uđe u pregovore sa firmom Uniprom Metali o temama koje se tiču mještana u blizini rudokopa.

Kako su ranije naveli, riječ je o aktivizmu mještana u dijelu vodosnabdijevanja, uspostavljanja zaštitnih mjera od buke i prašine i drugih negativnih uticaja koji nastaju tokom eksploatacije, kao i inicijative koju su podnijeli u martu prošle godine, a na osnovu koje je pokrenut proces.

„Povodom našeg daljeg aktivizma, na skupštinskom zasijedanju Udruženja donijeli smo jednoglasnu odluku, ukoliko se do 10. februara ne uđe proces pregovora o aktuelnim, njima poznatim temama, da ćemo sprovesti organizovanu kampanju “Blokada transporta boksita sa kopa“. Dosad smo dobili pisma podrške organizacija civilnog društa, a ovom prilikom pozivamo i druge da svojim aktivizmom daju doprinos. Cijeneći do sada pozitivan aktivizam pomenute kompanije u lokalnoj zajednici, nije nam poznato zašto neće da uvaže naše predloge“, saopštavaju iz Udruženja građana nadomak rudokopa Zagrad i najavljuju da će u narednom periodu otvoriti druge teme na kojima, kako su rekli, treba raditi, unapređivati i nuditi objektivna i društveno-korisna rješenja.

Iz Udruženja su izrazili zadovoljstvo što je kompanija Uniprom Metali sanirala saobraćajnicu Zagrad – Oblatno dan nakon njihovog apela da se očisti dionica puta od nanosa crvenog boksita.

Prema njihovim riječima, veliki nanos crvenog boksita utiče na bezbjednost građana, koji koriste pomenutu saobraćajnicu.

„I pored toga što to nije ustaljena praksa, i što nije plod naše direktne komunikacije povodom naših zahtjeva i njihove spremnosti da razgovaramo u pravcu rješavanja problema, ipak smo zadovoljni što smo na indirektan način uticali i podstakli aktuelnu kompaniju da rješava probleme povodom navedenog događaja. Ovaj primjer mora da se sprovodi u kontinuitetu na kojem ćemo dodatno raditi u direktnoj ili idirektnoj komunikaciji“, dodali su iz Udruženja građana nadomak rudokopa Zagrad.

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.