Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: I Vitovo šetalište u mraku, nova led rasvjeta za nekoliko dana širom opštine

screenshot/onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 21.02.2024. u 08:29
Integralovo naselje, Glibavačka ulica u naselju Ćemenca, dio Kočana, šetalište Vita Nikolića – sve su to djelovi nikšićke opštine odakle čitaoci javljaju da danima nemaju uličnu rasvjetu.

“Kočanske ulice su već danima, tj. noćima odlična scenografija za dobar horor film, jer ne radi ulična rasvjeta, a niko ništa ne radi po tom pitanju… Rupe po asfaltu su posebna tema…”, napisala je čitateljka portala.

Ulice u Ćemencima i Kočanima, Foto: Čitaoci portala Onogošt

“Ulična rasvjeta iako je nedavno promijenjena, ne radi već peti dan. Ništa se ne vidi. Radi se o prometnoj ulici pa je opasnost za pješake, a i za vozače ovako stanje”, kazao je mještanin naselja Ćemenca.

Iz Opštine saopštavaju da će u roku od nekoliko dana biti sve završeno i postepeno puštena u rad nova led rasvjeta i “skada” sistem.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtlolica kazao je za portal Onogošt da je u sadašnjoj fazi uklanjanje nelegalnih priključaka sa javne rasvjete.

Kako je kazao, sa uklanjanjem nelegalnih priključaka krenulo se od Kočana, a ekipe na terenu rade na uspostavljanju “skada” sistema.

To je sistem koji će, kako je objasnio, omogućiti praćenje potrošnje kilovat sati, a novi sistem će preko kompjutera registrovati sve koji se nelegalno prikopčaju.

“Kada se neko novi nelegalno prikopča, odmah iskoči sklopka, nakon toga ide policija i pisaće se prijave. Uključivaće se rasvjeta postepeno, to je u završenoj fazi, u roku od nekoliko dana biće gotovo”, kazao je Krtolica.

O javnoj rasvjeti i gradu u “mraku” pisalo se tokom čitave prošle godine.

Zamjena postojeće javne rasvjete novom led rasvjetom počela je u februaru prošle godine. Plan je bio da sve bude završeno u maju, junu.

 Kako sve nije teklo po planu, 1.000 komada sijalica nekoliko mjeseci nakon postavljanja nije radilo.

Ugovor vrijedan 9,5 miliona, u septembru 2022. godine, Opština je potpisala sa slovenačkom firmom „Javna razsvjetljava“.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Pretvorili ste Niksic u katun! Ko posljednji izadje, neka ugasi svijetlo. Mada, ni ne mora da se trudi, vec je gotovo ugaseno.

  2. И сад се кајем што сам те 2021. дао глас на изборима коалицији За будућност Никшића. Нијесам тада знао да ће нам одузети управо ту будућност коју су помињали!

  3. Molim vas ako nije problem da posaljete nekog od novinara da postavi pitanje Vidaku Krtolici za što ne rijesava problem popravke javne ravjete

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.
  Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.