VIDEO: Održana nikšićka Žogarija, najbolji učenici OŠ „Braća Labudović“

bl
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 13.05.2016. u 05:39

Da nije bilo kišovito možda bi nikšićka Žogarija na Trgu Slobode privukla veću pažnju prolaznika, ali osnovcima iz našeg grada ni Sportski centar svakako nije umanjio radost koju im je još jednom ponudilo ovo fantastično nadmetanje međunarodnog karaktera.  

U Nikšiću je juče održano opštinsko takmičenje u kojem su učestvovale četiri škole, a prvo mjesto osovojili su učenici OŠ „Braća Labudović“ čime su se plasirali na finalni turnir koji će okupiti najbolje osnovce iz Crne Gore.

Porofesor fizičkog ispred pobjedničke škole, Marko Blečić, kaže da je takmičenje proteklo uz besprekornu organizaciju i na opšte oduševljenje svih učesnika.

„ Djeca su uživala, a nama je bio prvi put da učestvujemo pa nam je cilj bio da se djeca što bolje zabave, rezultat je bio u drugom planu. Ipak pobjedili smo i prezadovoljan sam djecom.  Bila su u svim disciplinama najbolja, osim u fudbalu đe smo osvojili drugo mjesto“, kazao je Blečić za portal Onogošt.

 

 

Dijana Šćepanović, u ime orgnaizatora, podjsetila je da je Žogarija (loptanje) međunarodna manifestacija koja se u Evropi održava već 11 godina, a kod nas četvrtu godinu za redom. Ovo takmičenje okuplja osnovce iz Italije, Austrije, Mađareske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Kosova, Srbije i Makedonije.

„ U toku naredna dva mjeseca će se održati u svim zemljama. Što se tiče Crne Gore, takmičenje će se po opštinama održati u Nikšiću, Podgorici, Herceg Novom, Baru,  a finalno državno takmičenje je u Tivtu 18. maja“, kazala je Šćepanović.

Djeca su se nadmetala u disciplinama mini fudbal, igre spretnosti, igre okretnosti, kviz znanja, igre za prfesore i pokazno žongliranje, tačke plesa i igranja.

Na opštinskoj Žogariji drugo mjesto osvojili su đaci OŠ „Milija Nikčević“ iz Kličeva, dok je treće mjesto pripalo komšijama iz Straševine, učenicima OŠ „Jagoš Kontić. OŠ „Luka Simonović“ zauzela je poslednje mjesto.

Državni prvak ide na finalni turnir Žogarije koji će se u septembru održati u Mađarskoj. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.