Galerija „Ilija Šobajić“: Izložba „Other perspectives“

studio_6
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2018. u 06:05

U galeriji „Ilija Šobajić“ večeras u 18h biće otvorena izložba radova umjetnika iz Kine „Other perspectives“.

Organizator izložbe je JU Muzeji i galerije Nikšić.

Projekat „Other Perspectives“ u okviru kojeg se održava umjetnički boravak kineskih umjetnika u Crnoj Gori, organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore u okviru 16+1 Kina-CIEZ saradnje (Centralno-istočno Evropske zemlje), pod okriljem „Belt & Road“ inicijative. Domaćin ovog projekta je grad Nikšić u kome 9 umjetnika sa Jiazhou likovne akademije iz grada Lešana, provincija  Sičuan, boravi od 17. do 28. septembra 2018. Organizator aktivnosti i lokalna podrška umjetnicima je NVO Bedem360.

Projekat je iniciran od strane Minstarstva kulture Narodne Republike Kine, koje je izrazilo želju sa saradnjom iz oblasti kulture sa zemljama Balkana, pa je shodno tome organizovan boravak pomenutih umjetnika u našoj zemlji. Ideja projekta je da se umjetnicima predstave znamenitosti Crne Gore, prirodni kao i kulturni pejzaž, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i istorija naše zemlje, dok će umjetnici na osnovu impresija ostvariti dijela koje će biti organizovana u reprezentativnu izložbu sa pratećim katalogom.

Događaj je dio repertoara Nikšićke kulturne scene 2018 i manifestacije Septembarski dani 2018.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 stižu tri nova filma – drama “Zločini budućnosti”, avantura “Dungeons & dragons: Odanost među lopovima” i animacija “Super Mario braća film”.