Scena 213: Film „Živo meso“

12243489_1713762828856114_1815549220936721871_n
  • Autor onogost.me
  • 21.11.2015. u 07:52

Večeras će na Sceni 213, sa početkom u 20h, u okviru Ciklusa filmova Pedra Almodovara, biti prikazan film iz 1997. godine „Živo meso“ (Carne tremula). 

„Živo meso“ je drama Pedra Almodovara o mladiću, koji se nakon izlaska iz zatvora želi osvetiti ženi, koju je nekad silno želio.
Victor Plaza (Liberto Rabal) rođen je u autobusu koji je njegovu majku prostitutku (Penelope Cruz) vozio u bolnicu. Dvadeset godina kasnije Victor svoje prvo seksualno iskustvo doživljava s kćerkom diplomate, Elenom (Francesca Neri) i ludo se zaljubljuje u nju, ali ona grubo odbija njegovo udvaranje. Tokom prepirke u njen stan dolaze dvojica policajaca, Sancho (Jose Sancho) i David (Javier Bardem) i u gužvi koja nastane dolazi do pucnjave. Victor je optužen za ranjavanje i osuđen na višegodišnju kaznu zatvora. Nakon izlaska iz zatvora Vicor žudi za osvetom, pogotovo kada sazna da se predmet njegove žudnje, Elena, udala za Davida i posvetila humanitarnom radu…
Glumci: Javier Bardem, Francesca Neri, Liberto Rabal, Ángela Molina, José Sancho, Penélope Cruz, Pilar Bardem, Alex Angulo, Mariola Fuentes, Yael Be, Josep Molins, Daniel Lanchas…

Organizatori su Crnogorska kinoteka i Centar za kulturu Nikšić u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
Studentski teatar iz Podgorice izvešće večeras predstavu “Restoran Desert flower” u velikoj sali JU “Zahumlje”, sa početkom u 18 časova.