Autor: onogost.me
Foto: Za budućnost Nikšića
09:29
29.4.2021.

Kovačević: Razgovaramo u korektnoj atmosferi, blizu smo cjelovitog dogovora

"Pregovori između predstavnika koalicija koje su pobijedile na izborima u Nikšiću i dalje traju. Zadovoljan sam, vode se u korektnoj atmosferi i blizu smo cjelovitog dogovora o konstituisanju vlasti", kazao je za Dan Marko Kovačević, nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića.


Sastanak između predstavnika lokalne skupštine Radivoja Nikčevića (DPS) i predstavnika izbornih lista koje su prošle cenzus najavljen je za danas.

Vlast bi nakon predstojećih praznika trebalo da formiraju koalicije "Za budućnost Nikšića", koju predvodi Demokratski front, "Mir je naša nacija", na čelu sa Demokratama, i "Crno na bijelo", koju predvodi Građanski pokret URA.

Kako saznaje Dan, konstitutivna sjednica Skupštine opštine Nikšić biće održana odmah nakon vaskršnjih i prvomajskih praznika.

Pregovori o formiranju vlasti u gradu pod Trebjesom traju više od mjesec dana, a predstavnici pobjedničkih koalicija tvrde da se pridržavaju dogovora da sve drže u tajnosti dok ne dođu do konačnog i sveobuhvatnog dogovora.

Izborni dan u Nikšiću protekao je bez većih incidenata, mada su nezavisni posmatrači ukazali na manje probleme koji nisu uticali na rezultat.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:46
  12.6.2021.

  Nakon svih lomova i slomova koje su Crnoj Gori i Nikšiću priredili, opet se javlja poznata družina jeftinih demagoga iz crtanog filma “Braća Dalton”. Ovog puta tužni i bez poleta, dakako, jer smo ih razvlastili i potukli gdje god je bilo prilike, pa sad saopštenja puna besprizornih laži moraju pisati bez poznatih nadoknada u vidu “koncesija” nad imovinom građana, navodi se u reagovanju Demokrata na današnje saopštenje OO DPS Nikšić.

 • 13:34
  12.6.2021.

  Demagozima udario trenutak slave u glavu, pa vide sebe čak i u Ligi šampiona. Gospodo populisti, ne ulazi se u Ligu šampiona sa kadrovima kao što je Marko Mitrović, nesposobni doktor i univerzalni “ekspert”. To su kadrovi za ispadanje u niži rang takmičenja, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

 • 16:48
  11.6.2021.

  Predsjednik Skupštine Aleksa Bečića zakazao je za 24. jun Osmu - posebnu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

 • 16:07
  11.6.2021.

  Demokrate su nas ponovo uvjerile da u Nikšiću nemaju boljeg i stručnijeg kadra od Marka Mitrovića, “univerzalnog eksperta”, novog predsjednika FK Sutjeska. Istog onog Mitrovića koji je na sva zvona kritikovao bivšeg direktora Iliju Ašanina što određeno vrijeme provodi na fudbalskom terenu, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić i poručuju da nije tragično bilo bi smiješno.