Odbornici danas o smjeni Kovačevića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.08.2023. u 07:48
Odbornici u Skupštini opštine (SO) Nikšić danas će odlučivati o predlogu Demokratske partije socijalista (DPS) za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Inicijativu za razrješenje potpisalo je 17 opozicionih odbornika. Ovo je treći put da opozicioni DPS traži da se Kovačević smijeni.

Oni su, kako stoji u Predlogu za razrješenje, inicijativu podnijeli zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola.

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima. Najnoviji neprimjereni čin tokom intoniranja himne, prilikom obilježavanja jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, samo je vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, a koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju. Takođe, ovo je uvreda i za sve građane Nikšića i Crne Gore”, stoji u predlogu.

Protiv Kovačevića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je povrijedio ugled Crne Gore.

Policija je prijavu podnijela zbog položaja srednjeg prsta ruke predsjednika Opštine Nikšić prilikom intoniranja himne na svečanosti 13 godina rada JU „Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić“.

Kovačević je tad kazao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

On juče nije dao izjavu u tužilaštvu zbog navodnog neprimjerenog gesta tokom intoniranja himne Crne Gore na događaju u Nikšiću početkom jula, već će to uraditi, kako je kazao, u prisustvu advokata 7. septembra.

Odbornici nikšićke skupštine na predstojećoj sjednici razmatraće i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine, kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o cijenama gradskog Komunalnog preduzeća.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.