Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Partijama do kraja godine 5,1 milion eura

img_4940_1_0
Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 12.05.2021. u 06:59

Političke partije u Crnoj Gori ove godine će iz budžeta dobiti više od 5,1 milion eura, pokazali su podaci dostavljeni crnogorskom parlamentu, piše Dan.

Te informacije su navedene u dokumentu koji je poslat parlamentu na usvajanje, a o njemu će se raspravljati na skupštinskom zasijedanju koje je počelo juče.

Preciznije, za finansiranje redovnog rada parlamentarnih subjekata planirano je 4,64 miliona eura, dok je za finansiranje rada ženskih organizacija u političkim subjektima opredijeljeno 0,46 miliona.

To je za skoro 100.000 eura više u odnosu na prethodnu godinu, kada je za stranke budžetom opredijeljeno 5.001.625 eura.

Na osnovu ovih podataka može se zaključiti da se izražena ekonomska i finansijska kriza u zemlji ne odražava negativno na partije, čiji se budžet povećava.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.