URA: Da li je državni interes gladna i nezapošljena omladina?

vura
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.01.2016. u 09:51

"Najveći dokaz da smo kao država na veoma lošem putu predstavlja grad koji je u Crnoj Gori drugi po broju stanovnika, nekada industrijska sila Jugoslavije, a grad koje ima sve moguće alternative, osim opstanka", navodi u saopštenju predsjednik mladih URA Nikšić, Mirko Pavićević 

“Sada, kada imamo situaciju da se političkom korupcijom od strane DPS-a, sa nekim kvazi opozicionim partijama kupuje povjerenje vladi, da li ta ista vladajuća većina očekuje da nekom od mladih Nikšićana začepi usta, nekim sitnim zadovoljstvom od kojeg niko ne može da živi”, navodi Pavićević.

On ima i pitanje za, kako je nazvao, kvazi opoziciju.

“Da li su državni interesi gladni i nezapošljeni mladi ljudi, da li mislite da je državni intres to što prosječna porodica u Nikšiću ili na sjeveru Crne Gore ne može platiti studijske školarine ni za jedno dijete? Da li je državni intres Crne Gore i to da je stopa suicida sve veća? Za to je kriva ova vlast, koja svojom pogrešnom ekonomskom politikom 25 godina svima nama kroji istu sudbinu. Omladina reformskog pokreta URA Nikšić smatra da svu odgovornost za stanje u našem gradu treba da ponesu oni koji će 25. januara glasati za ovu vlast, jer im puni džepove”, navodi Pavićević.

Kako dodaje, šta god da se desi 25. januara ostaje nam da se borimo i uzdignemo iznad svih problema.  

„Nije vino pošto priđe bješe, nije svijet ono što mišljaste. Barjaktaru darivat Evropu – grehota je o tom i misliti!“, kazao je Petar Petrović Njegoš, a mi kažemo da ćemo se svim snagama boriti protiv korupcije i da ovim kvazi opozicionarima nećemo dozvoliti da vladaju na osnovu korupcije, bez saglasnosti naroda koji ih je i doveo u poslaničke klupe. Građani Nikšića neće da trpi posledice glasanja “opozicionih” partija za povjerenje vladi, već će ih sve pozvati da preduzmu odgovornost za novonastale situacije i probleme u gradu. URA je da se skine diktatura!”, zaključuje Pavićević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.