Tehnopolis: Održana tribina na temu prijave korupcije

korupcija
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2018. u 11:50

U okviru projekta "Korupciju na nultu opciju" koji sprovodi  Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore -"Defendologija” u saradnji sa Centrom za političke edukacije, danas je u Tehnoplisu održana tribina na temu prijave korupcije.

Na tribinu na kojoj je bilo oko 50 učesnika, predstavljeni su dosadašnji rezultati kao i buduće aktivnosti, a prisutni su imali priliku da postavljaju pitanja diskutantima i tako se bliže upoznaju sa načinom realizacije i dosadašnjim rezultatima kompletnog projekta.

“Što se tiče aktivnosti vezanim za ovaj projekat, u prethodnim mjesecima sprovedene su mnoge aktivnosti među kojima je istarživanje o percepciji građana o korupciji čije rezultate je danas prezentovala koleginica Tamara Miljanić. U okviru projekta sprovedene su i ukupno četiri radionice sa različitim temama,  i odzivom od preko 100 mladih srednjoškolaca. Napomenula bih da je u toku i upotreba linka za prijavu korupcije na sajtu portala Onogošt i zvaničnim sajtovima Defendologije i CPE”, kazala nam je Jelena Milić, koordinator projekta ispred „Defendologije”.

U naredno periodu u planu je organizovanje panel diskusije, kao i performansi mladih i sličnih aktivnosti u okviru projekta koji je podržan od strane CGO i finansiran od strane EU kroz širi projekat “Smjestimo korupciju u muzej”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Performans mladih u parku, kod Gradske kuće, održan je juče, čime su kompletirane aktivnosti projekta „Korupciju na nultu opciju“ .