Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Boldering narednih dana u gradskom parku

1
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 15.11.2016. u 15:16

Ukoliko vas privlači sportsko penjanje, imate priliku da se oprobate u toj vještini u naredna dva dana na vještačkoj stijeni koja je postavljena u gradskom parku.  

Stijenu su danas postavili penjači iz Sportsko-penjačkog kluba “Javorak” sa ciljem da promovišu sport koji se zove boldering.

Kako nam je objasnio Maksim Mićković, inicijator akcije, boldering podrazumijeva sportsko penjanje na malim stijenama izvođenjem jako teških poteza,  za koje je potrebna veoma dobra tehnika.

„Ovo je prvi projekat za upoznavanje sa novim olimpijskim sportom, od Tokija 2020. godine. Građani će se ovdje upoznati sa penjanjem, dobiti instrukcije kako da  počnu bavljenje ovim sportom, šta je sve potrebno, i zatim dobiti pozivnicu za prvu bolderanu koja će biti smještena u Planinarskom domu, a koja će biti opremljena po svim evropskim standardima. Otvaranje bolderane očekujemo do kraja januara“, kazao je on.

Osposobljavanjem stijene u Sportskom centru i na Domu revolucije, boldering je, prema njegovim riječima, dobio nove članove, pa sada samo ovaj klub broji oko 60 njih, a, kako kaže Maksim, razloga za bavljenje ovim sportom je mnogo.

„Boldering  pruža ono što nijedan drugi sport ne pruža, on ubija monotonost, uvijek daje nešto novo, izazovan je i može se njime baviti svako od dvije, pa do šezdeset dvije godine i to je velika prednost. Nema mnogo mučenja oko treninga i ostalih stvari, već, ako želite da budete bolji , samo se penjite“, istakao je on dodajući da se nada da će predstojeće Olimpijske igre imati predstavnika iz Crne Gore.

Freeclimbing kurs Nikšić u trajanju od tri dana realizuje se kroz program lokalne inicijative mladih Agencijeza lokalnu demokratiju Nikšić  što je dio projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, a koji je finansiran od strane Evropske unije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.
Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.