Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkaši Crne Gore opet pokazali razliku u kvalitetu

14328875_10207156047635199_890383735_n
kscg.me
  • Autor onogost.me
  • 10.09.2016. u 17:47

Košarkaška reprezentacija Crne Gore zabilježila je danas ubjedljiv trijumf nad reprezentacijom Slovačke u Nitri, rezultatom 99:62 (22:14, 25:17, 35:14, 17:17), u okviru F grupe kvalifikacija za odlazak na Eurobasket, i tako definitivno pokazala razliku u kvalitetu u odnosu na domaću selekciju..   

Već od samog starta meča kada je napravljena serija 0:5, a sredinom prve četvrtine 0:8, bilo je jasno da će gostujuća selekcija voditi glavnu riječ u današnjem susretu. Poslije deset minuta igre ekipa Bogdana Tanjevića je imala prednost od osam poena razlike, da bi na poluvremenu bilo čak 16 razlike za Crnu Goru. 

Domaća selekcija se praktično već tada predala, jer je bila nemoćna pred raspoloženim crnogorskim košarkašima, koji su i u trećem dijelu upisali čak 35 poena, pa je prednost na deset minuta do kraja iznosila ubjedljivih 37 poena razlike.U četvrtoj dionici pobjednička ekipa je smanjila gas, i kao da su obje ekipe čekale da se meč što prije završi, pa nije bilo većih uzbuđenja u tom dijelu u kojem je postignut rezultatski egal.

Najefikasniji igrač na utakmici i u pobjedničkoj ekipi je bio Vučević sa 17 poena, dok je u domaćoj selekciji najraspoloženiji bio Milošević sa 15 poena.  

Ovo je ukupno četvrti trijumf u četiri odigrana meča ekipe Bogdana Tanjevića i nalaze se i dalje na čelu tabele. Naredni meč reprezentacija Crne Gore igra u srijedu, 14. septembra, protiv košarkaša Albanije, a meč će biti odigran u barskoj“Topolici“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.