Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fenomenalne “ajkule“ u polufinalu Evropskog prvenstva

cg74900020120127222419
  • Autor onogost.me
  • 19.01.2016. u 19:03

Najbolju partiju do sada na šampionatu Evrope pružile su “ajkule“ večeras i savladale neugodne Italijane rezultatom 10:7 (3:2, 1:0, 4:3, 2:2), čime je izboren plasman u polufinale. 

Prevashodno dobra igra u odbrani, posebno tokom druge četvrtine, i fenomenalne odbrane Šćepanovića, bile su ključne u pobjedi crnogorskih vaterpolista nad “azurima“ u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu. Treba svakako istaći i golgetere koji su u najbitnijim momentima bili na visini zadatka.

Poslije početnog vođstva Italijana, crnogorski vaterpolisti su ubrzo konsolidovali redove i poslije žestoke borbe prvu četvrtinu dobijaju rezultatom 3:2. U drugoj četvrtini odlična igra naših momaka u odbrani i odlične odbrane Šćepanovića totalno su paralisale Italijane u napadu, pa smo i ovu dionicu riješili u svoju korist, da bi na odmor otišli sa prednošću 4:2. Već na samom početku trećeg dijela primamo gol, a Saša Radović nedugo zatim uzvraća prednost petim golom za Crnu Goru. Nekolika nesmotrena faula u nastavku mogla su da nas skupo koštaju, međutim odličnom realizacijom, posebno večeras raspoloženog Darka Brkuljana sačuvali su Gojkovićevi momci prednost. Italijani se i pored zaostatka od tri gola nijesu predavali u poslednjoj četvrtini, ali i pored velikog zalaganja “ajkule“ su zadržale prednost i zasluženo slavile.

Svog protivnika u polufinalu Crna Gora će saznati večeras poslije susreta Hrvatske i Mađarske koje se sastaju u poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici. Ukoliko Hrvatska večeras savlada Mađarsku crnogorski vaterpolisti bi već večeras izborili plasman na Olimpijske igre. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.