Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao VDT-u: Preispitajte postupanje tužioca u predmetu protiv Marka Kovačevića

Demkratska partija socijalista
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2024. u 17:21
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću, da se preispita postupanje tužioca Dejana Đorojevića u predmetu protiv Marka Kovačevića, koji se tiče slučaja “srednji prst”.

''U međuvremenu je objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid'', naveli su iz Demokratske partije socijalsita zbog čega su, dodaju, tražili od Vrhovnog državnog tužilaštva na čelu sa Miloradom Markovićem da preispitaju postupanje Dejana Đorojevića u konkretnom predmetu i da ih nakon što sprovedu sve potrebne radnje povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića na osnovu video-snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst.

''Nekoliko mjeseci kasnije, nikšićka i crnogorska javnost je obaviještena da je odbačena krivična prijava protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti'', naveli su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ministarka vanjskih poslova Belgije Hađa Labib rekla je da je počastvovana što je prisustvovala tako važnom događaju danas kojim Crna Gora pravi veliki korak naprijed u pregovorima sa EU. To je rekla nakon Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj je Crna Gora dobila pozitivan IBAR, čime ulazi u finalni proces pregovora sa EU u oblasti vladavine zakona.