Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na utakmici Sutjeska – Jedinstvo prikupljeno oko 1.100 eura za porodicu Bubanja

bubanja1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2017. u 12:38

Sutjeska je u subotu, u okviru 25. kola Telekom 1. CFL, dočekala ekipu Jedinstva, a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je, kako su iz uprave ranije najavili, porodici Bubanja, kojoj je neophodna finansijska pomoć.

Cijena ulaznice za zapadnu tribinu koštala je dva eura, dok je ulaz na istočnu tribinu bio besplatan. Na samom ulazu na istočnu tribinu postavljena je kutija u koju su svi, koji su to željeli, mogli da prilože svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Akcijom je skupljeno 1.114,50 € i to na sljedeći način:

– Donacije od strane kompanija (kupovina ulaznica): 330,00 €
– Donacije od strane igrača i zaposlenih u FK Sutjeska: 310,00 €
– Donacija od strane FK Jedinstvo (kupovina ulaznica): 50,00 €
– Prihod od prodaje ulaznica na dan utakmice (zapadna tribina): 330,00 €
– Prihod od donacije građana na istočnoj tribini: 94,50 €

“U ime kluba i u ime porodice Bubanja, želim da se zahvalim svima koji su uzeči učešće u ovoj humanitarnoj akciji”, izjavio je za sajt kluba direktor, Nikola Jovović.

“Posebnu zahvalnost dugujemo našim vjernim navijačima, i našim gostima i sportskim prijateljima iz FK Jedinstva koji su takođe kupili određeni broj ulaznica, a zatim i zaposlenima u Klubu, fudbalerima, stručnom štabu i jednom broju nikšićkih privrednika, naših poslovnih saradnika, koji su takođe otkupili određeni broj ulaznica i na taj način pokazali humanost i pomogli našu akciju”, dodao je Jovović.

“Prikupljena sredstva će biti uplaćena porodici Bubanja u narednim danima. Naš klub će se i u narednom periodu, sa zadovoljstvom odazvati i dati doprinos humanitarnim akcijama”, zaključio je direktor FK Sutjeska.

Mediji su u proteklih dana objavili priču o petočlanoj porodici Milana Bubanje koja živi u naselju Kličevo u potpunom siromaštvu.

Njegova supruga Branka operisana je od tumora na mozgu 2013. godine, ali opaka bolest je metastazirala na pluća i jetru. Finansijskih prihoda skoro da nemaju jer je Milan, kao i njegovo troje djece, nezaposlen.

Jedini izvor novca je 144 eura materijalne naknade koju Branka prima po osnovu rođenja troje, ili više djece.

 

Izvor: fksutjeska.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.