Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ivana Nikolić – džudistkinja šampionskog kova

ivana_niik
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2017. u 07:21

Odavno smo se navikli na uspjehe nikšićkih džudista, koji osvajaju medalje na svim takmičenjima, kako u državi, tako i u inostranstvu. Predvodnik jedne nove generacije je i članica džudo kluba “Straševina“ Ivana Nikolić koja niže uspjehe i pokazuje veliki potencijal u ovom sportu.

Kada je krenula u školu, uporedo je počela da trenira i džudo u svom sadašnjem klubu, a imala je od koga da uči, pošto joj je trener i velika podrška od samog početka bila Jelena Mićović Šutović, koja je takođe bila veoma uspješan džudista.

“Džudom sam počela da se bavim od svoje osme godine,a odlučila sam se za ovaj sport zato sto sam ga oduvijek voljela i zato što je borilački sport.”, ističe Ivana

Kako je vrijeme prolazilo ljubav prema džudou je iz dana u dan rasla, a medalje su stizale sa raznih turnira, i to je bio dokaz da se rađa nova šampionka.  Medalje je odavno prestala da broji, a u “moru“ trofeja koje je osvajala, najdraže su joj one sa Evropskih kupova. Međutim, pred našom mladom sugrađankom, tek stoje pravi izazovi, ne krije da ima velike ambicije i da je za nju najveća želja da se nađe na japanskim tatamijima za tri godine, kada Tokio bude domaćin Olimpijskih igara.

“Moji najveći dosadašnji uspjesi su dvije srebrne medalje koje sam osvojila na Evropskim kupovima. Prva je osvojena na Evropskom kupu za kadete, a druga na istom takmičenju, samo u juniorskoj konkurenciji. Moji primarni planovi su da nastavim da treniram još više,a najveća mi je želja da ostvarim normu za Olimpijske igre 2020. godine”, navodi ona u razgovoru za naš portal.

Ivana, koja je učenica prvog razreda gimnazije “Stojan Cerović” zna da je pred njom ipak naporan put, i da će morati da ide korak po korak. Ove godine je takođe očekujue veliki broj takmičenja, a najviše iščekuje Evropski kup, kao i Evropsko i Svjetsko prvenstvo za koje će imati poseban program priprema.

“Prvo takmičenje koje me očekuje je Evropski kup u Zagrebu za koji se naporno pripremam,imam tri treninga dnevno, a pored treninga u klubu treniram i u SC Trim sa nacionalnim trenerom Georgiem Petrovim u veoma dobrim uslovima. Naravno moja najbitnija takmičenja ove godine su Evropsko i Svjetsko prvenstvo na kojima ću pružiti svoj maksimum”, navodi mlada šampionka.

Nema sumnje da će Ivana dati maksimum kako na pripremama, tako i na samim takmičenjima, jer je ona pravi primjer kakav jedan mladi sportista treba da ima odnos prema sportu kojim se bavi. Ona je za kraj razgovora i pozvala najmlađe sugrađane da se bave jednim od najljepših borilačkih vještina.

“Poručila bih im da se bave ovim sportom prije svega zbog zdravlja, kao i zbog mnogih prednosti koje pruža ovaj sport, kao što su razne vještine, upoznavanja sa talentovanim ljudima, putovanja, a najviše iz razloga zato što je džudo po mom mišljenju jedan od najljepših borilačkih sportova.”, zaključila je Ivana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.