Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:18
17.1.2022.

Projekat portala Onogošt: Besplatna marketinška podrška za deset malih kompanija ili preduzetnika

Portal Onogošt upućuje poziv firmama i preduzetnicima koji su registrovali svoj biznis u toku minule četiri godine, počev od 1. januara 2018, da se prijave na projekat „Tvoj biznis je i naš biznis“ koji realizujemo u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija.


Naime, budući da je Kovid-19 kriza imala veliki uticaj na crnogorsku ekonomiju, pogotovo u onim lokalnim zajednicama sa poljuljanom ekonomskom situacijom, platežnom moći stanovništa i generalno nešto možda nižeg standarda, kakav je Nikšić, implementacijom ovog projekta Portal Onogošt ima za cilj da utiče, kroz medijsku promociju, na smanjenje efekata krize na mikro preduzeća i preduzetnike iz Nikšića koji čine okosnicu privrede, ali i njenu budućnost.

Kako i sam naziv kaže „Tvoj biznis je i naš biznis“ je projekat koji u prvi plan stavlja ljude iz mikro biznisa i registrovane preduzetnike čiji životi su praktično životi svih nas, one na koje treba da se ugledamo i budemo ponosni što smo članovi iste zajednice u kojoj treba zajedno da rastemo i čiji biznisi i dobra biznis ideja mogu biti sjutra podstrek za pokretanje nekog vlastitog. U isto vrijeme, promocijom lokalnih biznisa podiže se svijest u lokalnoj zajednici o potrebi da podržimo lokalnu privredu, kupovinom domaćih proizvoda i usluga, koje proizvode i pružaju naši sugrađani.

Pokrećući ovaj projekat, zamislili smo da mikro biznis sektoru otvorimo vrata za kvalitetniji prodor na lokalno tržište proizvoda i usluga, na način da kroz podršku portala Onogošt, kao najčitanijeg medija u Nikšiću, s jedne, i ministarstva, tj države, s druge strane, svi odabrani biznisi budu adekvatno promovisani na portalu Onogošt, kroz besplatnu PR kampanju, video priče i tekstove, baner oglašavanje i neizostavno promociju na našim društvenim mrežama koje broje oko 25.000 pratilaca.

Smatramo da bi realizacijom ovog projekta 10 lokalnih mikro preduzeća postali konkurentniji na lokalnom tržištu, vidljiviji običnim građanima, otvorili bi im vrata saradnje sa drugim klijenatima, te možda uticali na povećanje broja zaposlenih. 

Sa druge strane, promocija 10 raznovrsnih lokalnih mikro preduzeća je i promocija ljudi, građana Nikšića, koji stoje iza njih. Stavljanjem u fokus malog privrednika, običnog čovjeka, ova kampanja bila bi ujedno i kampanja promocije društvene raznovrsnosti i bogatstva koje opština poseduje, isticanjem pojedinaca koji doprinose životu opštine, kako kroz privredu, tako i stvarajući duh grada.

Prednost će, prilikom selekcije, uz dostavljenu validnu dokumentaciju, imati oni biznisi koji su skorije registrovani i tek se probijaju na tržište, a da su fiskalizovani i da redovno izmiruju poreze i doprinose.  

Za prijavu je u prvom krugu potrebno dostaviti Izvod iz CRPS (može i stariji od šest mjeseci) i kopiju ugovora o fiskalizaciji, kontakt podatke, nakon čega će 10 odabranih od strane tročlane komisije, koju će činiti zaposleni u portalu Onogošt i firmi Rubik koja je osnivač medija, imati obavezu da dostave i potvrdu o redovnom izmirivanju poreza i doprinosa.

Komisija će prilikom odabira uzeti u razmatranje i analizu poslovanja.

Prijavu sa naznakom „Tvoj biznis“ sa pratećom dokumentacijom slati na mail [email protected] ili poštom na adresu Jola Piletića bb, Rubik doo.

Komsiija će izabrati 10 korisnika buduće podrške, koji će biti besplatno promovisani na stranicama našeg portala i Facebook i Instagram stranicama, tokom narednih 10 mjeseci, svaki biznis u trajanju do 30 dana. Takođe, sadržaj će biti arhiviran i trajno vidljiv na posebnoj kategoriji na portalu pod nazivom „Tvoj biznis“.

Rok za dostavljanje prijava je utorak 25. januar do 15h.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:40
  3.7.2022.

  Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje krajem maja nalazilo se 47.584 nezaposlenih, što je za 2.968 manje u odnosu na mjesec ranije, a 8.070 manje nego u istom periodu prethodne godine.

 • 08:21
  2.7.2022.

  Cijene goriva u utorak biće niže za tri do četiri centa, prema jučerašnjem odnosu cijena naftnih derivata na međunarodnim berzama i kursa dolara i eura.

 • 14:10
  1.7.2022.

  Centralna banka (CBCG) objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 57 preduzeća manje nego na prethodnom.

 • 12:02
  1.7.2022.

  Radnici nikšićke Željezare Toščelik ponovo su se jutros okupili ispred zgrade Vlade, nakon čega je održan sastanak njihovih predstavnika sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem.