Mještani MZ Trebjesa najavili blokadu saobraćaja: Nezadovoljni kvalitetom radova

Dio odrađenih radova tokom septembra 2022. godine/Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 13.10.2023. u 12:19
Građani Mjesne zajednice (MZ) Trebjesa najavili su da će u ponedjeljak, 16. oktobra, blokirati saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića na raskrsnici kod Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“.

Protestna obustava saobraćaja počeće u 10 časova.

Mještani u dopisu navode da su nezadovoljni odrađenim radovima.

„Radovi koji su ranije odrađeni nijesu odrađeni u sklopu projektne dokumentacije sanacije MZ Trebjesa kako po kvalitetu tako i po dinamici istih. Skoro pa pola naselja je ostalo bez dijela kanalizacionih i vodovodnih priključaka, a da ne govorimo o pripremnim radovima za asfaltiranje i izradu završnoj sloja asfalta poprečnih ulica“, navodi se u dopisu mještana.

Oni su se ranije obraćala medijima nezadovoljni kako je Opština Nikšić izvela radove.

„Posle decenijske borbe za svoja prava građani navedene MZ su se samoorganizovali i posle mnogo pisanije i inicijativa koje su upućivali zvaničnim organima od predsjednika opštine, predsjednika Skupštine opštine Nikšić, agencijama i sekretarijatima. Građani su posle par sastanaka i svakodnevne komunikacije kao vid dalje borbe odlučili na samoorganizovani i najavljeni skup“, navodi se u dopisu mještana, koji potpisuje Radisav Jaredić.

Napominju da MZ Trebjesa u svom sastavu ili na njenoj teritoriji gravitira sa mnogo objekata od vitalnog gradskog i državnog značaja od institucija, fakulteta, škola, vrtića, i privatnih objekata kao i jednu rijetkost u opštini Nikšić nacionalni park Trebjesa kojim se, kako kažu, samo bave NVO organizacije, dok opština, ističu, nijemo posmatra i ćuti na apele svojih mještana i građana.

Podsjetimo, portal Onogošt je više puta tokom 2020. godine na zahtjev građana pisao o ovoj temi:

Apel mještana lokalnoj upravi: Ulica Milice Vučinić 10 godine bez asfaltne podloge

Ulica Milice Vučinić kao iz posleratnog perioda, mještani godinama čekaju uređenje

Nakon brojnih njihovih inicijativa, ali i pitanja poslatih sa naše adrese Opštini Nikšić, organizovan je sastanak mještana i čelnika Opštine na kojem su precizirani problemi koji datiraju odavno, a opština ubrzo ušla u procedure rješavanja istih.

Počela rekonstrukcija Ulice Milice Vučinić

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. totalna anarhija. kojim pravo usjkrćuješ pravo slobode kretanja, pravo hitnosti posla, pravo odlaska kod ljekara,pravo povratka kući-porodici,mnoga prava…Da, imate pravo protesta, ali na pravu adresu ili na trgu-zahtjevi, transparenti,prozivke, …

  2. DPS radi ne spava:) meni se ne svidja osma krivina na autoputu. idem da strajkujem sa djecom.i da ga blokiram svakog radnog dana od 12h do 15h (ovo dok je jesen:))))))

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.
  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.