Mještani MZ Trebjesa najavili blokadu saobraćaja: Nezadovoljni kvalitetom radova

Dio odrađenih radova tokom septembra 2022. godine/Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 13.10.2023. u 12:19
Građani Mjesne zajednice (MZ) Trebjesa najavili su da će u ponedjeljak, 16. oktobra, blokirati saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića na raskrsnici kod Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“.

Protestna obustava saobraćaja počeće u 10 časova.

Mještani u dopisu navode da su nezadovoljni odrađenim radovima.

„Radovi koji su ranije odrađeni nijesu odrađeni u sklopu projektne dokumentacije sanacije MZ Trebjesa kako po kvalitetu tako i po dinamici istih. Skoro pa pola naselja je ostalo bez dijela kanalizacionih i vodovodnih priključaka, a da ne govorimo o pripremnim radovima za asfaltiranje i izradu završnoj sloja asfalta poprečnih ulica“, navodi se u dopisu mještana.

Oni su se ranije obraćala medijima nezadovoljni kako je Opština Nikšić izvela radove.

„Posle decenijske borbe za svoja prava građani navedene MZ su se samoorganizovali i posle mnogo pisanije i inicijativa koje su upućivali zvaničnim organima od predsjednika opštine, predsjednika Skupštine opštine Nikšić, agencijama i sekretarijatima. Građani su posle par sastanaka i svakodnevne komunikacije kao vid dalje borbe odlučili na samoorganizovani i najavljeni skup“, navodi se u dopisu mještana, koji potpisuje Radisav Jaredić.

Napominju da MZ Trebjesa u svom sastavu ili na njenoj teritoriji gravitira sa mnogo objekata od vitalnog gradskog i državnog značaja od institucija, fakulteta, škola, vrtića, i privatnih objekata kao i jednu rijetkost u opštini Nikšić nacionalni park Trebjesa kojim se, kako kažu, samo bave NVO organizacije, dok opština, ističu, nijemo posmatra i ćuti na apele svojih mještana i građana.

Podsjetimo, portal Onogošt je više puta tokom 2020. godine na zahtjev građana pisao o ovoj temi:

Apel mještana lokalnoj upravi: Ulica Milice Vučinić 10 godine bez asfaltne podloge

Ulica Milice Vučinić kao iz posleratnog perioda, mještani godinama čekaju uređenje

Nakon brojnih njihovih inicijativa, ali i pitanja poslatih sa naše adrese Opštini Nikšić, organizovan je sastanak mještana i čelnika Opštine na kojem su precizirani problemi koji datiraju odavno, a opština ubrzo ušla u procedure rješavanja istih.

Počela rekonstrukcija Ulice Milice Vučinić

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. totalna anarhija. kojim pravo usjkrćuješ pravo slobode kretanja, pravo hitnosti posla, pravo odlaska kod ljekara,pravo povratka kući-porodici,mnoga prava…Da, imate pravo protesta, ali na pravu adresu ili na trgu-zahtjevi, transparenti,prozivke, …

  2. DPS radi ne spava:) meni se ne svidja osma krivina na autoputu. idem da strajkujem sa djecom.i da ga blokiram svakog radnog dana od 12h do 15h (ovo dok je jesen:))))))

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
  Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.