Nagrađeni najbolji prozni radovi o prirodnim ljepotama

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 19.11.2022. u 10:58
Dječiji savez Nikšić i lokalni Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine uručio je nagrade najboljima na konkursu "Prirodne ljepote moga grada-naselja". 

U kategoriji osnovaca prvo mjesto je osvojila Jovana Banićević (OŠ “Pavle Kovačević”), drugo mjesto je pripalo Eleni Miljanić (OŠ “Braća Labudović”), dok je treće osvojila Isidora Janičić (OŠ “Luka Simonović”).

Ilija Mićanović, učenik Gimnazije “Stojan Cerović”, osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca, a drugo Novak Koprivica, takođe, učenik Gimnazije.

Treće mjesto dijele Jovana Kešeljević iz Gimnazije i Milena Gojković iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Ukupno su dostavljena 54 rada, a učestvovali su učenici 15 osnovnih i tri srednje škole.

Za nagrađene i pohvaljene učenike i mentore lokalna Turistička organizacija je obezbijedila jednodnevni izlet, dok je nacionalna biblioteka “Đurđe Crnojević” poklonila učesnicima konkursa 23 knjige.

Sekretarijat za uređenje prostora i zastitu zivotne sredine obezbijedio je 60 diploma za sve učesnike konkursa.

Cilj konkursa je bio njegovanje pisane rijeci, otkrivanje mladih talenata i promovisanje ekologije i razvijanje ekološke svijesti.

Sekretarka Dječijeg saveza Ratka Radunović govorila je o značaju 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta.

Boro Vuković iz Sekretarijata za uređenje prostora i zastitu zivotne sredine ukazao je na brojne klimatske posljedice.

Radove su pregledali, ocjenili i donijeli odluku o najboljima: Vera Mirković, šefica Sektora za zaštitu zivotne sredine, afirmisani pisac i predsjednik komisije, Dušan Govedarica i profesori jezika i književnosti, Jovan Drašković i Snežana Pejović Ratkovic.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.