Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ponovo aktivna linija za psihološku podršku i pomoć

1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2021. u 12:31

Linija za pružanje psihološke podrške i pomoći 1555, od danas je ponovo staviljena u funkciju, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Linija je besplatna i biće dostupna svima kojima bude potreban ovaj vid podrške svakog radnog dana u terminima od 9h do 18h, odnosno, u dane vikenda od 9h do 15h. 

Ovaj servis omogućen je u saradnji Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Crnogorskog Telekoma, koji obezbijedio svu potrebnu logističku i tehničko-tehnološku podršku.

Linija će, kako su kazali iz KCCG, funkcionisati u koordinaciji i saradnji sa drugim sistema od značaja kao što su policija i Hitna pomoć.

Iz KCCG podsjećaju da linija 1555 za psiholoku podršku i pomoć, funkcionisala je tokom prvog potpunog zaključavanja naše zemlje, od 30. marta do 18. maja 2020. godine i u tom periodu, realizovala preko 700 poziva.

"Gotovo trećinu, od ukupno broja poziva, primljeno je od naših sugrađana koji nikada ranije nijesu imali probleme iz domena mentalnog zdravlja i kod kojih su prve psihičke tegove bile upravo provocirane situacijom izazvanom panedmijom koronavirusa", navodi se u saopštenju.

Iz KCCG dodaju da se psihološko-psihijatrijske usluge, na svim nivoima zdravstvene zaštite, od decembra prošle godine redovno pružaju, tj. ambulantno i hospitalno liječenje i tretmani pacijenata se nesmetano odvijaju.

"Pshijatri, psiholozi i socijalni radnici su građanima dostupni u okviru svojih redovnih radnih obaveza. U tom smislu, besplatna linija 1555 svakako nije jedini ali jeste važan dodatan servis, dostupan svima", zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.
Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću ukinut je istražni pritvor.
JU OŠ „Rade Perović“ iz Velimlja raspisala je tender za rekonstrukciju objekta škole koja je oštećena usljed nevremena, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).